Helsingin tuomiokirkossa ja Suomenlinnan kirkossa otetaan käyttöön vapaaehtoinen vierailumaksu

Vapaaehtoinen vierailumaksu ei ole käytössä jumalanpalvelusten, toimitusten, konserttien tai muun seurakunnan toiminnan aikana. VILJA VEHKAOJA / LEHTIKUVA

STT

Helsingin tuomiokirkossa ja Suomenlinnan kirkossa otetaan maaliskuun alusta lähtien käyttöön viiden euron vapaaehtoinen vierailumaksu. Asiasta päätti Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto maanantaina.

– Tuomiokirkko on kaikkien suomalaisten kotikirkko. Kirkkoon voi jatkossakin tulla hiljentymään ja rukoilemaan matalalla kynnyksellä. Vapaaehtoinen vierailumaksu mahdollistaa kirkon työn tukemisen kaikille vierailijoille maailmalta totuttuun tapaan, sanoo seurakuntaneuvoston jäsen, puheenjohtajana toimiva Viivi Ali-Löytty tiedotteessa.

Vapaaehtoinen vierailumaksu ei ole käytössä jumalanpalvelusten, toimitusten, konserttien tai muun seurakunnan toiminnan aikana. Se koskee vain vierailuaikoja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut