Nokiasta tulee Britannian BT:n suurin laitetoimittaja Huawei-kiellon myötä

Nokiasta on tulossa Britannian BT -operaattorin suurin laitetoimittaja. Yhtiö kertoi tiistaina saaneensa uuden tilauksen toimittaa BT:lle 5g-laitteita ja palveluita. Britannian operaattorit joutuvat erkanemaan kiinalaisesta Huaweista , koska maan hallitus kielsi heinäkuussa laitehankinnat kiinalaisyhtiöltä.

Yhdysvaltojen vaatimaa kieltoa perustellaan kansallisella turvallisuudella. Britannian teleyhtiöillä on aikaa vuoteen 2027 saakka poistaa Huawein laitteet 5g-verkoistaan. Markkinat ovat siten otolliset Huawein kanssa kilpaileville Nokialle ja Ericssonille .

BT on sanonut, että Huawein laitteiden korvaaminen tulee maksamaan sille noin puoli miljardia puntaa (550 miljoonaa euroa). Nokia on sopinut myös toimittavansa BT:lle laitteita sen 2g- ja 4g-verkkoihin.

Nokia ei kuitenkaan saa yksinoikeutta, vaan brittiyhtiö sanoo käyttävänsä myös muita myyjiä korvaamaan Huawein 5g-laitteita.

Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark kiitteli kauppaa yhtiön tiedotteessa.

– Yhtiömme ovat tehneet yhteistyötä yli neljännesvuosisadan ajan tuodaksemme ensiluokkaisia yhteyksiä ihmisille kaikkialla Britanniassa. Olemme ylpeitä voidessamme tukea BT:n 5g-verkkojen kehittämistä, ja odotamme entistä tiiviimpää yhteistyötä tulevina vuosina, Lundmark sanoi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut