Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Hovioikeus hylkäsi Eppu Normaalin Mikko "Pantse" Syrjän pahoinpitelysyytteet

Eppu Normaalin Mikko "Pantse" Syrjä ja asianajaja Jussi Ojala Pirkanmaan käräjäoikeudessa syyskuussa 2018. Kalle Parkkinen / LEHTIKUVA

Elina Korkee / STT

Turun hovioikeus on hylännyt muusikko Mikko "Pantse" Syrjän pahoinpitelysyytteet. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi aiemmin Syrjän kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen kahdesta Syrjän entiseen puolisoon kohdistuneesta pahoinpitelystä.

Hovioikeus toteaa, että Syrjän syyllisyydestä jää varteenotettava epäily ja syyte on siksi hylättävä. Tapahtumista oikeudessa esitetyt kertomukset ovat olleet keskenään osittain ristiriitaisia.

Käsitellyt asiat ajoittuvat vuoteen 2016. Pariskunta oli avioitunut vuonna 1995, ja ero pantiin vireille tammikuussa 2017.

Toista pahoinpitelysyytettä vastaan puhuvat hovioikeuden mukaan todistajan kertomus, jonka mukaan hän ei ollut havainnut pahoinpitelyn jälkiä tavatessaan naisen pian väitetyn pahoinpitelyn jälkeen. Toisaalta kolme todistajaa kertoi nähneensä naisessa mustelmia, mutta he eivät osanneet kertoa tarkkoja päiviä, jolloin havaitsivat niitä.

Toista syytettä vastaan puhuu hovioikeuden mukaan todistajan kertomus, jonka mukaan nainen oli soittanut hänelle tapahtuman jälkeisenä aamuna, mutta puhunut vain riidasta eikä maininnut mitään pahoinpitelystä. Lisäksi toinen todistaja kertoi tavanneensa naisen varhain samana aamuna, eikä nainen ollut puhunut pahoinpitelystä. Kolme muuta todistajaa taas kertoi pahoinpitelyn tapahtuneen.

– Vaikka (todistajien) kertomusten uskottavuutta ei ole aihetta epäillä, heidän kertomuksensa ovat perustuneet pääosin (naisen) heille myöhemmin tapahtumista kertomaan, toteaa hovioikeus.

Mikko Syrjä tunnetaan Eppu Normaali -yhtyeen kitaristina, säveltäjänä ja tuottajana.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut