Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Vääntö Applen veromiljardeista jatkuu – komissio valittaa EU-tuomioistuimeen

EU-komissio on valittanut alemman oikeusasteen ratkaisusta, jonka mukaan Applen ei tarvitse maksaa Irlannille 13:a miljardia euroa lisää veroja, kuten komissio määräsi vuonna 2016. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Teknologiajätti Applen verokiista siirtyy EU-tuomioistuimen käsittelyyn. EU-komissio on valittanut alemman oikeusasteen ratkaisusta, jonka mukaan Applen ei tarvitse maksaa Irlannille 13:a miljardia euroa lisää veroja, kuten komissio määräsi vuonna 2016.

Komissio katsoi, että Irlanti oli antanut Applelle laitonta valtiontukea antamalla sen siirtää muualta saatuja tuottoja Irlannin keveän yritysverotuksen piiriin.

Kilpailukomissaari Margrethe Vestager sanoi lausunnossaan komission katsovan, että EU:n yleinen tuomioistuin teki ratkaisussaan useita virheitä.

– Käytämme kaikkia tarjolla olevia välineitä varmistaaksemme, että suuret ja pienet yritykset maksavat oikeudenmukaisen osuutensa veroja, Vestager sanoi.

EU-tuomioistuimen ratkaisu saadaan aikaisintaan ensi vuonna.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut