Nevadassa sisätiloissa kampanjoivaa Trumpia syytetään koronarajoitusten rikkomisesta

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin edustajien mukaan osallistujilta mitattiin kuume ja osallistujille jaettiin kasvomaskit. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Presidentti Donald Trumpin kampanjatilaisuutta Nevadan Hendersonissa syytettiin koronarajoitusten rikkomisesta.

Xtreme Manufacturing -yrityksen tiloissa Suomen aikaa maanantaina aamuyöstä alkaneeseen tilaisuuteen kokoontui tuhansia presidentin kannattajia. Paikallisten viranomaisten mukaan tapahtuma rikkoo määräyksiä, jonka mukaan yli 50 hengen kokoontumisia ei sallita. Viranomaiset jättivät asiasta myös valituksen järjestäjille, kaupungin tiedottaja Kathleen Richards sanoi.

CNN:n mukaan määräyksen rikkomisesta voi seurata sakkoja.

Trumpin edustajien mukaan osallistujilta mitattiin kuume ja osallistujille jaettiin kasvomaskit. Uutiskuvista päätellen valtaosa osallistujista niitä myös käytti.

Säännöllistä kritiikkiä koronakriisin hoidosta

Trump järjesti kampanjatilaisuuden sisätiloissa viimeksi kesäkuussa. Oklahomassa Tulsassa pidetty tapahtuma aiheutti kritiikkiä, kun koronavirustartunnat nousivat alueella tilaisuuden jälkeen. Terveysviranomaisten mukaan joukkokokoontumiset olivat "enemmän kuin todennäköinen" syy tartuntojen nousuun.

Presidentti Trumpia on säännöllisesti kritisoitu koronaviruksen vähättelystä ja koronakriisin huonosta hoidosta. Viime päivinä ovat kuohuttaneet tuoreet kirjaväitteet, joiden mukaan Trump tiesi viruksen vaarallisuudesta, mutta vähätteli asiaa tarkoituksella.

Noin 328 miljoonan asukkaan Yhdysvalloissa on todettu yli 6 miljoonaa koronatartuntaa, mikä on eniten maailmassa.

Kuolemantapauksia on kirjattu 600 kohti miljoonaa asukasta.

Trump toivoi kuolemanrangaistusta poliisin surmaamisesta ja vankeutta lipun poltosta

Nevadan vaalitilaisuudessa Trump puhui kannattajille tutulla retoriikallaan. Hän ylisti taloussaavutuksiaan ja puhui lain ja järjestyksen palauttamisesta.

Hän syytti myös demokraattien presidenttiehdokas Joe Bidenia "poliisien henkien riskeeraamisesta" ja väitti jälleen edessä olevan "anarkia", jos tämä valitaan.

Trump myös sanoi, että poliisin surmaamisesta tulisi seurata kuolemanrangaistus. Hän lisäksi sanoi, että Yhdysvaltain lipun poltosta pitäisi seurata vähintään vuosi vankeutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut