Mikkelin lukiossa abiryhmiä laitettiin karanteeniin ­– osalla opiskelijoista on ylioppilaskirjoitukset vaarassa

Mikkelin lukiossa mietitään ylioppilaskirjoitusten järjestämisen malleja uusien koronatartuntojen paljastumisen jälkeen. Vesa Vuorela

Saana Huhtala

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) alueella on todettu tällä viikolla kaikkiaan 21 uutta koronatapausta. Uusin tapauksista selvisi keskiviikkoyön aikana.

Jo alkuviikosta kävi ilmi, että yksi tartunnan saaneista oli ollut Mikkelin lukiossa oppitunnilla, ja yksi opiskelijaryhmä asetettiin tuolloin karanteeniin.

Tiistai-iltana tuli ilmi, että myös kaksi muuta alkuviikolla tartunnan saaneista on Mikkelin lukion opiskelijoita. Sairastuneet ovat abiturientteja, jotka ovat olleet kumpikin yhdellä oppitunnilla, toinen perjantaina ja toinen maanantaina.

Opiskelijoiden opetusryhmät opettajineen on asetettu karanteeniin. Yhteensä opetusryhmiä on karanteenissa nyt kolme.

Kaikki tapaukset liittyvät samaan Jukureiden U20-joukkueesta lähteneeseen tartuntaketjuun.

– Kaksi uutta opetusryhmää on asetettu karanteeniin, yhteensä 40 lukiolaista ja kaksi opettajaa. Erittäin valitettavaa on, että molemmat ryhmät ovat abiryhmiä, toteaa Mikkelin lukion rehtori Jari Tuomenpuro.

Ylioppilaskirjoitukset alkavat maanantaina, ja Tuomenpuron mukaan lähes kaikki altistuneista ovat ilmoittautuneet vähintään yhteen syksyn kokeeseen.

– Selvitämme nyt suurella intensiteetillä, voisivatko altistuneet osallistua jotenkin kirjoituksiin. YTL:n lähtökohtainen ohje on, että he eivät voisi osallistua.

Tilanne on vaikea, mutta asiaa selvitetään YTL:n ja Essoten kanssa.

– Jokainen ymmärtää, että tämä on ikävä tilanne. Opiskelijat eivät itse ole myötävaikuttaneet tilanteeseensa. Teemme kaikkemme, jotta he voisivat kirjoituksiin osallistua, Tuomenpuro sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.