Kirjailijaliiton tunnustuspalkinnot Joni Skiftesvikille ja Tuulia Aholle

Palkinnon myöntäjän mukaan Skiftesvik tunnetaan erityisesti Oulun seudun sekä merellisen kulttuurin tarkkalauseisena kuvaajana. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Suomen Kirjailijaliitto jakoi keskiviikkona 10 000 euron suuruisen tunnustuspalkintonsa Joni Skiftesvikille ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden samanarvoisen Tirlittan-palkinnon Tuulia Aholle.

Liiton mukaan Skiftesvik tunnetaan erityisesti Oulun seudun sekä merellisen kulttuurin tarkkalauseisena kuvaajana. Kirjailijan tuotantoon kuuluu novellikokoelmia, romaaneja, tietokirjoja, näytelmiä, elokuvakäsikirjoituksia ja kuunnelmia.

Tuulia Aho on julkaissut 19 teosta, joista viimeisin on vuodelta 2014. Aho on kirjoittanut myös laulutekstejä ja librettoja näyttämömusiikkiteoksiin.

Kirjailijaliitto jakaa vuotuiset palkintonsa tunnustuksena kirjailijan tähänastisesta tuotannosta sekä työstä suomalaisen kirjallisuuden hyväksi. Tunnustuspalkinto on jaettu vuodesta 1949 ja Tirlittan-palkinto vuodesta 1993 lähtien

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut