Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Venäjä lähettää pääministerin Minskiin, ulkoministerit tapasivat jo Moskovassa

Mishustin vierailee huomenna Minskissä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjän pääministeri Mihail Mishustin vierailee huomenna Minskissä Valko-Venäjällä. Asiasta kertoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov, joka tapasi valkovenäläisen kollegansa Uladzimir Makein Moskovassa.

Lavrov myös vahvisti, että Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukashenka vierailee Venäjän presidentin Vladimir Putinin luona Moskovassa lähiviikkoina. Lisäksi Valko-Venäjän puolustusministeri Viktar Hrenin on ilmoittanut vierailevansa Venäjällä perjantaina entisten neuvostomaiden puolustusministerien kokouksessa.

Venäjä on asettunut yhä selvemmin tukemaan Lukashenkan hallintoa. Lavrov syytti aiemmin tällä viikolla länsimaita pyrkimyksistä sekaantua Valko-Venäjän sisäisiin asioihin ja tuomitsi Baltian maiden määräämät henkilöpakotteet Lukashenkalle ja muille hallinnon edustajille.

Valko-Venäjällä on ollut laajamittaisia mielenosoituksia vaalien jälkeen, kun maata 26 vuotta hallinnut Lukashenka ilmoitti voittaneensa vaalit. Mielenosoittajat vaativat Lukashenkan eroa.

Putin on aiemmin ottanut esille mahdollisen sotilaallisen tuen Valko-Venäjälle, jos tilanne alkaa riistäytyä hallinnasta.

Lukashenka kiitteli venäläistoimittajia

Lukashenka on jo ehtinyt lähettää kiitokset tuestaan Venäjälle. Esimerkiksi tiistaina venäläisen RT-televisiokanavan julkaisemalla videolla Lukashenka kiitteli RT:ltä saamaansa tukea sen jälkeen, kun Valko-Venäjällä osa valtion televisio- ja radiokanavien työntekijöistä otti lopputilin mielenilmauksena vaalien jälkeen.

– Olen kiitollinen tästä tuesta. Se on paljon arvoinen. Ymmärrätte, kuinka tärkeitä olette olleet meille tänä vaikeana aikana, Lukashenka sanoi kiittäen niin toimittajia, johtoa kuin teknistä henkilöstöä RT:llä.

Lukashenkan kanssa keskustellut toimittaja kiirehti painottamaan, ettei RT:n henkilökunta ollut korvaamassa ketään Valko-Venäjällä.

Viime kuussa noin 300 valtion televisio- ja radiotyöntekijää järjesti lakkoja mielenosoittajien tueksi. Lisäksi kymmeniä ihmisiä irtisanoutui, heidän joukossaan myös tunnettuja juontajia.

Valko-Venäjän televisio on hyödyntänyt RT:n materiaalia, ja lisäksi RT:n ryhmä seuraa Lukashenkaa tämän matkoilla eri puolilla maata. Venäläisen RBC-lehden mukaan RT:ltä on myös tullut teknistä apua Valko-Venäjälle.

Valko-Venäjän viranomaiset ovat peruneet monien maassa olevienulkomaisten toimittajien akkreditoinnit ja ottaneet kiinni paikallisia toimittajia.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut