Venäjä lähettää pääministerin Minskiin, ulkoministerit tapasivat jo Moskovassa

Venäjän pääministeri Mihail Mishustin vierailee huomenna Minskissä Valko-Venäjällä. Asiasta kertoi Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov, joka tapasi valkovenäläisen kollegansa Uladzimir Makein Moskovassa.

Lavrov myös vahvisti, että Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukashenka vierailee Venäjän presidentin Vladimir Putinin luona Moskovassa lähiviikkoina. Lisäksi Valko-Venäjän puolustusministeri Viktar Hrenin on ilmoittanut vierailevansa Venäjällä perjantaina entisten neuvostomaiden puolustusministerien kokouksessa.

Venäjä on asettunut yhä selvemmin tukemaan Lukashenkan hallintoa. Lavrov syytti aiemmin tällä viikolla länsimaita pyrkimyksistä sekaantua Valko-Venäjän sisäisiin asioihin ja tuomitsi Baltian maiden määräämät henkilöpakotteet Lukashenkalle ja muille hallinnon edustajille.

Valko-Venäjällä on ollut laajamittaisia mielenosoituksia vaalien jälkeen, kun maata 26 vuotta hallinnut Lukashenka ilmoitti voittaneensa vaalit. Mielenosoittajat vaativat Lukashenkan eroa.

Putin on aiemmin ottanut esille mahdollisen sotilaallisen tuen Valko-Venäjälle, jos tilanne alkaa riistäytyä hallinnasta.

Lukashenka kiitteli venäläistoimittajia

Lukashenka on jo ehtinyt lähettää kiitokset tuestaan Venäjälle. Esimerkiksi tiistaina venäläisen RT-televisiokanavan julkaisemalla videolla Lukashenka kiitteli RT:ltä saamaansa tukea sen jälkeen, kun Valko-Venäjällä osa valtion televisio- ja radiokanavien työntekijöistä otti lopputilin mielenilmauksena vaalien jälkeen.

– Olen kiitollinen tästä tuesta. Se on paljon arvoinen. Ymmärrätte, kuinka tärkeitä olette olleet meille tänä vaikeana aikana, Lukashenka sanoi kiittäen niin toimittajia, johtoa kuin teknistä henkilöstöä RT:llä.

Lukashenkan kanssa keskustellut toimittaja kiirehti painottamaan, ettei RT:n henkilökunta ollut korvaamassa ketään Valko-Venäjällä.

Viime kuussa noin 300 valtion televisio- ja radiotyöntekijää järjesti lakkoja mielenosoittajien tueksi. Lisäksi kymmeniä ihmisiä irtisanoutui, heidän joukossaan myös tunnettuja juontajia.

Valko-Venäjän televisio on hyödyntänyt RT:n materiaalia, ja lisäksi RT:n ryhmä seuraa Lukashenkaa tämän matkoilla eri puolilla maata. Venäläisen RBC-lehden mukaan RT:ltä on myös tullut teknistä apua Valko-Venäjälle.

Valko-Venäjän viranomaiset ovat peruneet monien maassa olevienulkomaisten toimittajien akkreditoinnit ja ottaneet kiinni paikallisia toimittajia.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut