Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

HS: Matkustajille jaettu vanhentuneita karanteeniohjeita Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on vielä viime viikolla jaettu Suomeen saapuville matkustajille vanhentuneita karanteeniohjeita, uutisoi Helsingin Sanomat .

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi elokuun alkupuolella omaehtoisen karanteenin tiukentuvan niin, että töihin, kouluun, päiväkotiin tai harrastuksiin ei pitäisi mennä eikä joukkoliikennettä käyttää 14 päivään maahan saapumisesta. Epidemiatilanne on pahentunut maailmalla viime aikoina niin, että ohjeistus koskee lähes kaikista maista Suomeen saapuvia.

Vielä viime viikon perjantaina ainakin osa matkustajista sai lentokentällä käteensä THL:n ohjeistuksen, jonka mukaan työssäkäynti olisi mahdollista, HS kertoo. Ohje oli päivätty heinäkuun 16. päivälle.

– Tulostettava ohje päätettiin yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa päivittää sillä aikataululla, että se sisältää maininnan torstaina 13. elokuuta annetusta maskisuosituksesta. Maskisuosituksen sisältävä ohje saatiin valmiiksi tiistaina 18. elokuuta, kertoo HS:lle viestinnän asiantuntija Johanna Leinonen THL:stä.