Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Sata miljoonaa ihmistä voi ajautua takaisin äärimmäiseen köyhyyteen pandemian takia, arvioi Maailmanpankki

Määrä voi Maailmanpankin johtajan David Malpassin mukaan olla suurempikin, jos pandemia pahenee tai pitkittyy. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Koronaviruspandemia voi ajaa jopa sata miljoonaa ihmistä takaisin äärimmäiseen köyhyyteen, varoittaa Maailmanpankin johtaja David Malpass.

Määrä voi Malpassin mukaan olla suurempikin, jos pandemia pahenee tai pitkittyy. Aiemman arvion mukaan äärimmäiseen köyhyyteen palaisi 60 miljoonaa ihmistä.

Malpass sanoo, että tilanteen huonontumisen taustalla on pandemian aikainen työpaikkojen katoaminen ja toimitusongelmat, jotka tekevät ruoan saannista vaikeampaa.

Maailmanpankin mukaan äärimmäisellä köyhyydellä tarkoitetaan sitä, kun ihmisellä on vuorokaudessa käytettävissä alle 1,90 dollaria.

Malpass sanoi uutistoimisto AFP:n haastattelussa, että yhä useampi maa joutuu uudelleen järjestämään velkaansa.

G20-maissa on jo sitouduttu keskeyttämään köyhimpien maiden velanmaksu vuoden loppuun asti. Malpassin mukaan tämä ei riitä. Köyhimpien maiden kyky maksaa velkaa koronakriisin aikana tuskin paranee.

Maailmanpankki on sitoutunut tukemaan sataa maata 160 miljardilla Yhdysvaltain dollarilla ensi vuoden kesäkuuhun saakka. Tuen tarkoitus on vastata välittömään hätään.

Kommentoi

Mainos: Nikotiinipussit.com

Nikotiinikorvaushoito-tuotteiden suosio Suomessa kasvaa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut