Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Olvin tulos kasvoi koronakevään aikana

Juomakonserni Olvin tulos kasvoi viimeisimmällä vuosineljänneksellä 14,5 miljoonaan euroon edellisvuoden 13,2 miljoonasta. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Juomakonserni Olvin tulos kasvoi viimeisimmällä vuosineljänneksellä huhtikuun ja kesäkuun välillä 14,5 miljoonaan euroon edellisvuoden vastaavan ajanjakson 13,2 miljoonasta. Kasvun suuruus oli 10,2 prosenttia.

Neljänneksen osakekohtainen tulos kasvoi 0,69 euroon edellisvuoden 0,62 eurosta.

Puolen vuoden tulos kasvoi 19,9 miljoonaan euroon edellisvuoden 18,3 miljoonasta. Osakekohtainen tulos puolen vuoden ajalta oli 0,95 euroa, kun vastaava luku viime vuonna oli 0,87 euroa.

– Myyntivolyymi, liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat kaikilla päämarkkinoilla. Erityisen ilahtuneita olemme, miten vahva markkina-asemamme on näkynyt haastavalla toisella kvartaalilla vähittäiskauppamyynnin kasvuna, kommentoi puolivuosikatsauksessa Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho.

Valko-Venäjän laskua selitetään valuuttakurssilla

Koronapandemian negatiivisena vaikutuksena nähtiin matkustusrajoituksista seurannut lasku Tallinnan laiva- ja satamakaupan myyntivolyymissa.

Suomessa myyntivolyymi kasvoi neljänneksellä yli 13 prosentilla 70,3 miljoonaan litraan.

Tuoreimmalla neljänneksellä nähtiin 15 prosentin liikevaihdon lasku ja 24 prosentin liikevoiton lasku Valko-Venäjällä. Tätä Olvi selittää sillä, että koronapandemian vaikutukset näkyivät Valko-Venäjällä muita Olvin markkina-alueita myöhemmin.

Myös valuuttakurssin heikkeneminen vaikutti asiaan. Olvin mukaan paikallisvaluutassa yhtiön liikevaihto kasvoi 4:llä ja liikevoitto 9 prosentilla.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut