Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Otkes ei aloita varsinaista tutkintaa Imatran lentoturmasta – onnettomuuden syynä ilmeisimmin moottorivika

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) kertoo aloittavansa alustavan tutkinnan Imatran lauantaisesta lento-onnettomuudesta. Varsinaista tutkintaa ei kuitenkaan aloiteta. Otkesin johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoo STT:lle, että onnettomuuden syynä oli ilmeisesti moottorihäiriö, jonka johdosta kone ei saanut nousuun riittävästi tehoja. Kone putosi pelastuslaitoksen mukaan noin kymmenen metrin korkeudesta.

– Otkes ei käynnistä varsinaista tutkintaa onnettomuudesta, vaan raportoimme alustavan tutkinnan tulokset parin viikon sisällä, Nurmi sanoo.

Moottoroidun pienkoneen lentäjä teki pakkolaskun, mutta kone kiepsahti Nurmen mukaan ympäri sen aikana.

– Koneen nousu ei onnistunut niin kuin piti, ja ohjaaja teki ratkaisun pakkolaskusta. Kone kiepsahti laskun aikana vielä ympäri. Cessna 206 -kone on laskuvarjohyppyvarustuksessa sellainen, että siellä takana ei ole penkkejä, jotta hyppääminen olisi mahdollisimman yksinkertaista. Voi kuvitella, että tällaisessa tilanteessa, jossa kone kiepsahtaa ylösalaisin, kyydissä on aika ikävää olla, Nurmi sanoo.

Kyseessä on Nurmen mukaan todella yleinen konetyyppi, joten alustavan tutkinnan tuloksista on hyötyä ilmailuyhteisölle turvallisuuden näkökulmasta.

Koneessa oli lentäjän lisäksi viisi muuta ihmistä. Nurmi kirjoitti lauantai-iltana Twitterissä , että yksi koneessa olleista loukkaantui vakavasti. Kaikki koneessa olleet vietiin pelastuslaitoksen mukaan sairaalaan tarkastettaviksi.