Libanonissa sattuneen räjähdyksen uhriluku jatkaa kasvuaan, ainakin 135 on kuollut - lue yön uutiskooste

Uhrilukujen pelätään vielä nousevan, sillä pelastus- ja raivaustyöt ovat yhä käynnissä kaupungissa, ja kymmeniä ihmisiä on kateissa. AFP Patrick Baz / LEHTIKUVA

STT

Vantaalla tulipalo kerrostalohuoneistossa - yksi vakavasti loukkaantunut

Yksi ihminen on loukkaantunut vakavasti kerrostaloasunnon tulipalossa Vantaalla, kertoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitos. Palokunta pelasti hänet palavasta asunnosta.

Asunnossa olleet kaksi muuta ihmistä pääsivät pelastautumaan asunnosta itse. Neljäkerroksisen talon ylimmässä kerroksessa sijaitsevan huoneiston tulipaloa sammutetaan yhä.

Uutissuomalainen: Yhä useamman peruskouluoppilaan päättötodistuksessa pelkkiä kiitettäviä pakollisista aineista

Yhä useamman peruskoulun 9. luokalta pääsevän todistuksessa on pelkästään kiitettäviä arvosanoja pakollisissa aineissa, käy ilmi Uutissuomalaisen Opetushallitukselta tilaamista tilastoista.

Viime vuonna tällaisia oppilaita oli jo liki 3 900 eli 6,5 prosenttia päättötodistuksen saaneista.

Huippuarvosanoja saavien oppilaiden määrä on noussut viime vuosina tasaisesti. Vuonna 2015 pelkkiä kiitettäviä sai päättötodistukseensa reilut 2 500 yhdeksänneltä luokalta päässyttä nuorta.

Beirutin satamaräjähdyksen uhriluku jatkaa kasvuaan - ainakin 135 on kuollut ja yli 5 000 loukkaantunut

Ainakin 135 ihmistä on kuollut Libanonin pääkaupungissa Beirutissa tiistai-iltana tapahtuneessa räjähdyksessä. Asiasta kertoi maan terveysministeri Hamad Hassan muun muassa televisiokanava CNN:n mukaan.

Lisäksi yli 5 000 ihmistä on haavoittunut onnettomuudessa. Uhrilukujen pelätään vielä nousevan, sillä pelastus- ja raivaustyöt ovat yhä käynnissä kaupungissa, ja kymmeniä ihmisiä on kateissa.

Beirutin satamassa tapahtui tiistaina valtava räjähdys, kun varastorakennuksessa säilötty ammoniumnitraatti syttyi tuleen.

Facebook poisti viestin Trumpin sivuilta - syynä koronavirusta koskeva harhaanjohtava tieto

Sosiaalisen median palvelu Facebook on poistanut koronavirusta koskevan viestin Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin sivuilta. Syyksi kerrottiin viestin sisältämä harhaanjohtava ja haitallinen tieto koronaviruksesta.

Viestin poistaminen on harvinainen toimenpide yhtiöltä, joka on aiemmin ollut haluton puuttumaan presidentin viestintään. Yhtiötä on kritisoitu ankarasti sen sisältölinjauksien vuoksi poliittisen kentän molemmilta laidoilta Yhdysvalloissa. (Lähde: AFP)

Hiroshiman atomipommi putosi päivälleen 75 vuotta sitten - kuolonuhreja tuli vielä vuosia myöhemmin

Tänään tulee kuluneeksi 75 vuotta Hiroshiman pommituksista Japanissa. Yhdysvallat pudotti elokuun 6. päivänä vuonna 1945 Little Boyksi eli pikkupojaksi kutsutun ydinpommin, joka tappoi välittömästi kymmeniätuhansia ihmisiä. Jälkivaikutuksiin kuoli tapausta seuranneina vuosina vielä kymmeniätuhansia ihmisiä lisää. Isku vauhditti toisen maailmansodan päättymistä.

Vuonna 2016 Barack Obama vieraili Hiroshimassa ensimmäisenä Yhdysvaltain istuvana presidenttinä. Hän ei pyytänyt hyökkäystä anteeksi mutta syleili selviytyjiä ja vetosi ydinaseettoman maailman puolesta. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltojen Floridassa todettu yli puoli miljoonaa koronavirustartuntaa

Yhdysvalloissa Floridan osavaltiossa on todettu yli puoli miljoonaa koronavirustartuntaa, osavaltion terveysviranomaiset kertovat. Koronavirukseen liittyviä kuolemia on raportoitu osavaltiossa yli 7 600.

21 miljoonan asukkaan Floridassa on eniten tartuntoja Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltion jälkeen. Kaliforniassa on lähes kaksinkertainen määrä asukkaita.

Koko maassa on vahvistettu yli 4,8 miljoonaa tartuntaa sekä lähes 158 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa, selviää Johns Hopkins -yliopiston seurannasta. (Lähde: AFP)

Puolassa presidentti Andrzej Duda vannoo tänään virkavalansa valitusryöpyn jälkeen

Puolan viime kuun presidentinvaalien voittaja, istuva presidentti Andrzej Duda vannoo tänään virkavalansa toiselle kaudelle. Laki ja oikeus -puoluetta edustavan Dudan voitto ei tullut helposti, sillä hän päihitti opposition ehdokkaan, Varsovan liberaalipormestarin Rafal Trzaskowskin niukalla 51 prosentin ääniosuudella.

Voittoa käsitteli myös korkein oikeus, sillä vaaleista tehtiin paljon valituksia. Oikeus piti tuloksen voimassa mutta totesi vaalien toteutuksessa olleen useita epäkohtia.

Dudan voiton on pelätty kiihdyttävän entisestään oikeusvaltion rapautumista Puolassa. (Lähde: AFP)

Yhdysvallat tarjoaa jopa 10 miljoonaa dollaria vaalihäirintään liittyvistä tiedoista

Yhdysvallat tarjoaa enimmillään 10 miljoonan dollarin palkkiota tiedoista, jotka paljastavat vieraiden valtioiden tekemää vaalihäirintää.

Asiasta kertoi Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo paikallista aikaa keskiviikkona.

Pompeon mukaan palkkio tarjotaan tiedoista, joiden avulla paikallistetaan tai tunnistetaan Yhdysvaltojen vaaleja häiritsevä henkilö, joka työskentelee vieraalle valtiolle.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen mukaan Venäjä sekaantui Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaleihin. (Lähde: AFP)

Yhdysvalloissa Nasdaq-pörssi jatkoi kovaa nousuaan kolmatta päivää putkeen

Yhdysvaltain Nasdaq-pörssi jatkoi kovaa kasvuaan jo kolmatta päivää perättäin keskiviikkona. Teollisuuden Dow Jones -indeksi nousi päivän kaupankäynnissä 1,4 prosenttia ja laaja-alainen S&P 500 puolestaan 0,6 prosenttia. Teknologia-alaa kuvastava Nasdaq Composite -indeksi nousi puolella prosentilla.

Pörssipäivän kovimpia nousijoita oli Disney, jonka osakekurssi kasvoi 8,8 prosentilla siitä huolimatta, että yhtiö raportoi hiljattain muhkeista 4,7 miljardin dollarin tappioista tuoreimmalla neljänneksellä. Nousun syynä pidetään Disney+-suoratoistopalvelun tilaajamäärien kasvua yli 100 miljoonaan. (Lähde: AFP)

Arizona nousi ottelusarjan johtoon Nashvillea vastaan ja Boston päihitti Tampa Bayn

Jääkiekon NHL-joukkue Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Juuse Saros sai jälleen huhkia maalilla, kun Arizona Coyotesin vastaisessa ottelussa hän torjui 24 kertaa.

Valitettavasti muuri ei pitänyt, ja Arizona nappasi ottelusta voiton maalein 4–1 nousten ottelusarjan johtoon. Arizona on nyt yhden voiton päässä jatkoon pääsemisessä karsinnoissa Stanley Cupin pudotuspelien 1. kierrokselle. Viiden ottelun sarjan neljäs ottelu pelataan perjantaina Edmontonissa, kertoo NHL.com.

Toisaalla Boston Bruins hävisi Tampa Bay Lightningille luvuin 2–3. Bostonin suomalainen maalivahti Tuukka Rask oli niin ikään kovassa käytössä ja torjui 32 kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.