Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Nokian renkaiden liikevoitto romahti reilusti tappiolliseksi – liikevaihtokin supistui yli kolmanneksella

Yhtiö kertoo heikon tuloksen johtuvan koronaviruspandemiasta ja toimenpiteistä, joilla Venäjän jakelukanavassa olevia runsaita varastoja tyhjennettiin. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Nokian Renkaiden liikevoitto romahti huhti–kesäkuussa 23 miljoonaa euroa miinukselle, kun viime vuonna samaan aikaan se oli 94 miljoonaa plussan puolella. Liikevaihto supistui samalla aikavälillä 35 prosenttia 271 miljoonaan euroon oltuaan 416 miljoonaa.

Yhtiö kertoo heikon tuloksen johtuvan koronaviruspandemiasta ja toimenpiteistä, joilla Venäjän jakelukanavassa olevia runsaita varastoja tyhjennettiin.

Henkilöautonrenkaat-liiketoimintayksikössä tapahtui valtaosa liikevaihdon ja -voiton laskusta: liikevaihto liki puolittui 297 miljoonasta eurosta 164 miljoonaan euroon, ja liikevoitto putosi 85 miljoonasta eurosta 14 miljoonaan.

– Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta strategiamme ja lyhyen tähtäimen prioriteettimme ovat selkeät: tarjoamme asiakkaille huippuluokan tuotteita ja palveluita samalla, kun pidämme kustannukset tiukasti kurissa ja suojaamme rahavirtaa investointien supistamisella, aktiivisella käyttöpääoman hallinnalla ja hankkeiden lykkäämisellä, toimitusjohtaja Jukka Moisio kertoo tiedotteessa.

Moision mukaan yhtiön tase on vahva ja operatiivinen rahavirta kääntyi toisella neljänneksellä positiiviseksi, kun varastotasoja pienennettiin tuotantoseisokkien avulla rahavirtojen hallitsemiseksi.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut