Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Intia ohitti Italian koronakuolemien virallisessa määrässä

Intiassa on nyt todettu maailman valtioista viidenneksi eniten koronaan liittyviä kuolemia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Intia ohitti tänään Italian koronavirukseen liittyvien kuolemien todetussa määrässä. Intiassa on ilmoitettu yli 35 700 koronakuolemaa.

Intiassa on nyt todettu maailman valtioista viidenneksi eniten koronaan liittyviä kuolemia. Edellä ovat Yhdysvallat, Brasilia, Britannia ja Meksiko.

Tulvien tällä erää koettelemassa Intiassa on todettu 1,63 miljoonaa koronatartuntaa.

Moni asiantuntija on kyseenalaistanut Intian viralliset koronatiedot. On epäilty, että koronatestejä ei tehdä tarpeeksi ja monia koronakuolemia ei kirjata.

Tällä viikolla Intian Mumbaissa tehdyssä tutkimuksessa ilmeni, että liki 60 prosentilla slummien asukkaista joko on tai on ollut koronatartunta.

Britannia jarruttaa koronarajoitusten lieventämistä

Britannian jarruttaa koronarajoitusten lieventämistä, ilmoitti saarivaltion pääministeri Boris Johnson perjantaina. Rajoituksien helpottamista lykätään hänen mukaansa vähintään kahdella viikolla.

– Olen sanonut, että suunnitelmamme avata uudelleen yhteiskunta ja talous on ehdollinen. Emme epäröi käyttää jarruja tarvittaessa. Arvioimme, että nyt pitäisi painaa tätä jarrupoljinta, pääministeri sanoi.

Aiemmin perjantaina määrättiin Britannian Pohjois-Englantiin entistä tiukempia koronarajoituksia. Vierailu muiden ihmisten kotien sisätiloihin kiellettiin, koska koronavirus on alkanut levitä aiempaa enemmän, kertoi BBC .

Kielto koskee Suur-Manchesterin aluetta, Lancashiren itäosaa sekä ja osia Länsi-Yorkshiresta.

Terveysministeri Matt Hancockin mukaan tartuntojen lisääntyminen johtuu "suurelta osin" ihmisistä, jotka eivät noudata koronasuositusten mukaista turvaetäisyyttä.

– Olemme päättäneet tehdä ihmisten suojelemiseksi sen mikä on tarpeen, Hancock tviittasi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut