Poliisi tutkii kuolemantuottamusta Helsingin Kaivopuistossa, useita epäiltyjä etsitään

Poliisi toivoo tietoja muun muassa näistä kahdesta miehestä. / Poliisi Handout / Poliisi / LEHTIKUVA

STT

Helsingin poliisi etsii useita ihmisiä epäiltynä rikoksesta Helsingin Kaivopuistossa. Ravintola Kaivohuoneen edustan tapahtumia sunnuntain vastaisena yönä 4.–5. heinäkuuta tutkitaan pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena. Epäiltyjä ei ole tavoitettu, eikä poliisi tiedä heidän henkilöllisyyttään. Poliisi toivoo yleisöltä tietoa tapahtumista ja julkaisemiensa kuvien henkilöistä.

Poliisi julkaisi tiistaina kuvia neljästä nuoresta miehestä. He olivat poliisin mukaan ulkomaalaistaustaisessa seurueessa, jota epäillään rikoksista.

– Tässä vaiheessa saatujen tietojen perusteella rikoksesta on syytä epäillä useaa henkilöä. Esitutkinnassa selvitetään kunkin henkilön osuus tapahtumiin, sanoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio tiedotteessa.

Ravintolassa yhdeltä yöllä annetun valomerkin jälkeen eräs nuorten miesten seurue oli poistumassa, kun entuudestaan tuntematon mies löi yhtä heistä narikassa, poliisi kertoo. Lyöjä oli poliisin mukaan osa ulkomaalaistaustaista seuruetta.

Väliin meno estettiin

Nahistelu jatkui ulkona. Valvontakameratallenteiden ja asianomistajien kertomusten mukaan toinen seurue haastoi yhä riitaa. Poliisin tiedotteen mukaan ulkomaalaistaustaiset miehet löivät ja potkivat yhtä eri seurueen miestä noin 50 metrin päässä ravintolan ulko-ovesta. Miesten epäillään myös pahoinpidelleen väliin yrittäneitä. Lisäksi ainakin yhtä miestä oli pahoinpidelty ennen kuin tämä oli yrittänyt mennä väliin pahoinpitelyyn, poliisi kertoo.

– Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena, koska yksi pahoinpitelyn uhreista menehtyi saamiinsa vammoihin tapahtumia seuraavana yönä. Uhrit ja tekijät eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, Larkio sanoo.

Poliisi pyytää tietoja sähköpostitse osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi tai Whatsappin kautta numeroon 050 562 7405.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut