Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ylen mukaan euroedustaja Hakkaraisella ei ole väittämäänsä diplomaattipassia

Eurokansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) ei ole lähettänyt medioille kuvaa diplomaattipassistaan, vaikka on niin sanonut tekevänsä. HANNU RAINAMO / LEHTIKUVA

STT

Eurokansanedustaja Teuvo Hakkaraisella (ps.) ei ole diplomaattipassia, kertoo Yle . Ehdotuksestaan huolimatta Hakkarainen ei ole esittänyt Ylelle kuvaa diplomaattipassistaan.

Hakkarainen lupasi maanantaina myös STT:lle lähettää kuvan diplomaattipassistaan. Kuvaa ei koskaan tullut.

Ylen ulkoministeriön lähteistä saamien tietojen mukaan europarlamentaarikko Hakkaraiselle ei ole Suomen ulkoministeriöstä myönnetty diplomaattipassia. Myös Euroopan parlamentista kerrottiin Ylelle, että parlamentin jäsenille ei anneta diplomaattipasseja.

Ulkoministeriön STT:lle luovuttaman diplomaattipasseja koskevan sisäisen määräyksen mukaan europarlamentin jäsenille ei myönnetä diplomaattipassia. Hakkarainen ei näin täytä diplomaattipassin saamisen edellytyksiä ilman tapauskohtaista harkintaa.

Hakkarainen on kertonut matkustavansa tapaamaan naisystäväänsä Hondurasiin, joka on sulkenut rajansa ulkomaalaisilta koronakriisin vuoksi.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut