Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Taksikuski ajoi väkijoukkoon Ruotsin Borlängessä, useita loukkaantunut – Aftonbladetin mukaan sivulliset kiskoivat ajajan autosta

Borlängessä päin ihmisiä ajaneen taksikuskin uskotaan toimineen tarkoituksella, ja hänet pidätettiin saman tien. Kuvituskuva. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT–TT

Ruotsin Borlängessä ainakin neljä ihmistä loukkaantui taksiautoilijan ajettua heidän päälleen puolenyön tietämillä, paikallinen poliisi kertoo. Kolme heistä on viety sairaalaan, ja yksi heistä on loukkaantunut vakavasti.

Päälleajajan uskotaan toimineen tarkoituksella, ja hänet pidätettiin saman tien. 30–40-vuotiaaksi kuvailtua miestä epäillään murhan yrityksestä.

– Tutkimme mahdollisuutta, että tekijän tarkoitus oli ajaa tietyn henkilön päälle, kertoo poliisin tiedottaja Mats Öhman Aftonbladet-lehden mukaan.

Vakavimmin loukkaantunut uhri sai Öhmanin mukaan vammoja päähänsä ja vartaloonsa. Sairaalaan viedyt uhrit ovat noin 35-vuotias mies, yli 50-vuotias mies ja noin 18-vuotias nainen.

Poliisin mukaan paikalla olleet kansalaiset saivat pysäytettyä autonkuljettajan.

– Meillä on todistajanlausuntoja, joiden mukaan yksityishenkilöt kiskoivat miehen ulos autosta, kertoo poliisista asiaa kommentoinut Johan Wallenius Aftonbladetille.

Miehen mahdollisia motiiveja poliisi ei vielä halunnut kommentoida.

Työnantaja: Aivan tavallinen kuljettaja

Kuljettajaa työllistäneen taksiyhtiön Taxi Borlängen toimitusjohtaja Per-Olov Dely kertoi Ruotsin yleisradiolle SVT:lle olevansa järkyttynyt tapahtuneesta.

– Olemme shokissa ja lähetämme surunvalittelumme uhreille, Dely kommentoi.

Toimitusjohtajan mukaan kuljettaja oli työskennellyt heille useita vuosia ilman mitään ongelmia, ja nyt tapahtunut teko tuli yhtiölle täytenä yllätyksenä.

– Hän on ollut aivan tavallinen kuljettaja, toimitusjohtaja sanoi.

---

Juttua korjattu klo 17.54: Korjattu taksiyhtiön toimitusjohtajan nimi Per-Olov Dely, ei Per-Otaclov Dely.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut