Britannia jäädytti luovutussopimuksen Hongkongin kanssa

Britannian ulkoministeri Dominic Raab ilmoitti luovutussopimuksen jäädyttämisestä parlamentissa maanantaina. Kuva on heinäkuun alusta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Britannia jäädyttää luovutussopimuksen Hongkongin kanssa. Asiasta ilmoitti ulkoministeri Dominic Raab parlamentissa maanantaina.

Jäädytys on protesti Hongkongin kiistanalaista turvallisuuslakia vastaan. Kiina on aiemmin varoittanut, että Britannia tekee tällöin suuren ulkopoliittisen virheen ja että Kiina saattaa ryhtyä kostotoimiin.

Luovutussopimuksella voidaan mahdollistaa rikoksentekijän siirtäminen toiseen maahan.

Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) sanoi viime viikolla, että Suomi ei hänen käsityksensä mukaan voi soveltaa luovutussopimusta Hongkongiin nyt, kun Kiina on ottanut käyttöön Hongkongia koskevan turvallisuuslain.

Turvallisuuslaki mahdollistaa syytettyjen luovuttamisen edelleen Manner-Kiinaan, jossa uhkana voi olla esimerkiksi suljettu oikeudenkäynti tai jopa kuolemanrangaistus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.