Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Maanantaille riittää vielä helteitä, mutta sitten viilenee – runsaitakin sateita luvassa

Lapsia uimassa helteisenä sunnuntaina Espoon Oittaalla 28. kesäkuuta. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Helle on hellinyt monin puolin Suomea viikonlopun ajan, ja lähes samoissa merkeissä jatketaan vielä maanantaina. Sen jälkeen seuraavia hellepäiviä saa kuitenkin taas odotella.

– Pilvisempää ja vähän epävakaisempaa säätä on, mutta lämpötilat nousevat laajaltakin helteisiksi. Lappi on varmaan vähän lämpimämpi kuin tänään, päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo Ilmatieteen laitokselta arvioi.

Sunnuntain korkein lämpötila, hieman yli 27 astetta, mitattiin Kouvolassa. Kaakkois-Suomi oli maan lämpimintä aluetta, mutta helleraja ylitettiin monin paikoin muuallakin.

Tiistaista alkaen tapahtuu sitten jo selvä käänne kohti viileämpää ja kosteampaa.

– Maan länsiosiin on tulossa runsaampia sateita, mutta idässä voi vielä tiistaina olla hellelukemia.

Keskiviikosta eteenpäin helteistä ei kannata enää haaveilla idässäkään, vaan lämpötilat putoavat Sinisalon mukaan ympäri maata 5–10 astetta.

– Maan keskiosien päälle on tulossa voimakas syvenevä matalapaine. Se vaikuttaa niin, että sataa aika paljon ja lämpötila laskee.

Lämpimistä ilmoista nauttiville Sinisalolla ei ole kovin kannustavia sanoja. Seuraavan kymmenen päivän ennusteessa ei ole uusia hellelukemia luvassa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut