Uusia tietoja Varkauden murhatutkinnasta: voimakas väkivalta päähän ja ylävartaloon aiheutti uhrin kuoleman – poliisi pyytää havaintoja vihreästä Audista

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja vihreän Audi-merkkisen farmariauton ja sen kuljettajan liikkeistä lauantailta 4. heinäkuuta. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Varkaudessa Pohjois-Savossa toissa viikon lauantaina tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa on selvinnyt, että uhri kuoli päähän ja muuhun ylävartaloon kohdistuneen voimakkaan väkivallan seurauksena, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Tapaus tuli poliisin tietoon, kun mies soitti lauantaina 4. heinäkuuta aamuviiden jälkeen hätäkeskukseen ja kertoi tappaneensa ihmisen Varkauden Harjurannassa.

Poliisipartio löysi puhelun soittaneen miehen omakotitalon rappusilta. Uhri löytyi elottomana sisältä talosta. Uhri oli 1990-luvulla syntynyt mies samoin kuin epäilty tekijä.

Käräjäoikeus vangitsi epäillyn viime tiistaina todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Poliisin mukaan mies on esitutkinnassa tunnustanut aiheuttaneensa uhrin kuoleman.

Surmavälinettä tai motiivia ei vielä kerrota

Poliisi kertoo saaneensa kuulustelujen ja muiden tutkintatoimien perusteella käsityksen todennäköisestä tapahtumien kulusta ja tekoon johtaneista syistä.

Poliisin mukaan on syytä epäillä, että teko on tehty vakaasti harkiten ja tekijä varustautui hyvissä ajoin ennen tekoa tappamiseen käytetyllä välineellä. Muun muassa tämän vuoksi asiaa tutkitaan murhana.

Tutkinnallisten syiden vuoksi poliisi ei toistaiseksi kerro tietoja surmavälineestä tai teon mahdollisesta motiivista.

Vangittua miestä epäillään myös törkeästä rattijuopumuksesta.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja vihreän Audi-merkkisen farmariauton ja sen kuljettajan liikkeistä lauantailta 4. heinäkuuta. Havaintoja kaivataan erityisesti aamuyöltä kello 4:n ja 5:n väliseltä ajalta. Audin rekisteritunnuksen alkuosa on UIE.

Havainnoista voi ilmoittaa poliisin vihjepuhelimeen numeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla osoitteeseen ita-suomi@poliisi.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut