Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Jyväskylässä päiväkodin lapset ja henkilökunta karanteeniin koronavirustartunnan takia

Koronavirusnäytteitä analysoidaan laboratoriossa Helsingissä 13. toukokuuta. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Jyväskylässä yksityisen Touhula -päiväkoti Mannisenmäen lapset ja henkilökunta on perjantaina asetettu karanteeniin koronavirustartunnan takia, kertoi Jyväskylän kaupunki tiedotteessa. Karanteenissa on 72 lasta ja 17 henkilökuntaan kuuluvaa aikuista.

Jyväskylän kaupungin vastaavan lääkärin Ilkka Käsmän mukaan tartunnan saanut lapsi oli ollut päiväkodissa hoidossa vähäoireisena muutaman päivän. Lapsi oli edellisen kerran hoidossa tiistaina.

Päiväkoti sai tiedon positiivisesta koronatestituloksesta perjantaina, kertoi Touhula varhaiskasvatuksen liiketoimintajohtaja Sari Saari.

Karanteeniin on asetettu kaikki päiväkodin lapset ja työntekijät, koska he ovat viettäneet aikaa samoissa tiloissa useamman päivän ajan.

– Siinä on hirveän vaikea lähteä enää erittelemään, että kuka siinä on ollut enemmän tai vähemmän hänen (tartunnan saaneen lapsen) kanssaan lähikontaktissa. Tosi iso joukko ollut hänen kanssaan samassa tilassa ja leikkinyt hänen kanssaan, Käsmä kertoi STT:lle.

Tartunnan lähde ei tiedossa

Käsmän mukaan kaikille päiväkodin lapsille tehdään koronavirustesti viikonlopun aikana. Henkilökunta testataan, jos heille tulee oireita.

Ensi viikolla terveydenhuoltoviranomaiset ryhtyvät selvittämään, missä koronavirustartunnan saanut lapsi on altistunut virukselle.

– Lähdetään perkaamaan, että löytyisikö sieltä jotakin kontakteja. Että missä se tartunnan lähde nyt sitten on, Käsmä kertoi.

Terveydenhuoltoviranomaiset ovat ohjeistaneet lasten huoltajia ja päiväkodin henkilökuntaa karanteenista. Jos karanteeniin asetetut pysyvät terveenä, kestää karanteeni kaksi viikkoa.

Karanteeniin asettamisella halutaan pysäyttää mahdolliset koronaviruksen tartuntaketjut.

Edellinen koronavirustartunta Jyväskylässä on todettu noin viikko sitten.

Sairaalassa olevien määrä putosi kolmannekseen

Koronaviruksen takia Suomessa sairaalahoidossa olevien ihmisten määrä putosi kertaheitolla kolmannekseen, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi heitä olevan enää kuusi. Yksikään ei ole tehohoidossa.

Vielä keskiviikkona sairaalahoidossa oli 19 ihmistä, joista tehohoidossa oli kaksi.

THL:n mukaan sairaalahoidossa olevien määrän lasku selittyy osaksi sillä, että HUS-alueelta aiemmin ilmoitetuissa luvuissa on ollut mukana infektiosta jo toipuneita potilaita, jotka ovat saaneet sairaalahoitoa muista syistä kuin koronaoireiden takia.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia ei tänään raportoitu. Viruksen aiheuttamaan tautiin on Suomessa kuollut tähän mennessä 329 ihmistä.

Tartuntatilanne pääkaupunkiseudulla näyttäisi rauhoittuneen

Uusia koronavirustartuntoja todettiin kuusi, THL raportoi. Varmistettuja tartuntoja on Suomessa nyt yhteensä 7 279. Eilen uusia tartuntoja todettiin kahdeksan.

THL raportoi uudet tartunnat edelleen joka arkipäivä, mutta tautiin liittyvien kuolemien ja sairaalahoidossa olevien määrät ilmoitetaan kolmesti viikossa, maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Taudin keskipisteenä Suomessa olleella pääkaupunkiseudulla tartuntatilanne näyttäisi rauhoittuneen selvästi. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri tiedotti torstaina aamupäivällä, että sen alueella oli alkuviikon testeissä löytynyt vain yksi tartunta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut