Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Boeing 737 Max -kone päästettiin uudelleen lentämään

Yhdysvaltojen ilmailuviranomainen FAA aloitti maanantaina koelentojen sarjan tutkiakseen Boeingin 737 Max -konemallin lentoturvallisuutta siihen tehtyjen muutosten ja korjausten jälkeen. Konemalli on ollut lentokiellossa ympäri maailman viime vuoden maaliskuusta asti kahden tuhoisan lento-onnettomuuden jälkeen.

Ensimmäinen koelento lähti Seattlesta aamulla paikallista aikaa. Lennon oli määrä kestää useita tunteja, kertoi FAA . Uusia lentoja on tarkoitus järjestää useita seuraavan kolmen päivän aikana.

FAA korosti, että koneen turvallisuuden arviointi vaatii vielä paljon työtä. FAA totesi poistavansa lentokiellon vasta kun on varmaa, että kone täyttää turvallisuusvaatimukset. Mitään aikataulua lentoluvan antamiselle ei ole annettu.

Koneelle Indonesiassa ja Etiopiassa sattuneessa kahdessa turmassa kuoli yhteensä 346 ihmistä. Ongelmakone on Boeingin tammikuisen arvion mukaan aiheuttanut yhtiölle tappioita yli 18 miljardin dollarin (16 miljardin euron) edestä.