Trump: Yhdysvallat saattaa siirtää osan Saksassa olevista joukoistaan Puolaan

Trump puhui joukkojen tilanteesta yhteisessä mediatilaisuudessa Puolan presidentin Andrzej Dudan kanssa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan maa saattaa siirtää osan Saksassa olevista joukoistaan Puolaan. Trump ilmoitti asiasta keskiviikkona paikallista aikaa Washingtonissa sen jälkeen, kun vierailulla ollut Puolan presidentti Andrzej Duda oli pyytänyt, ettei Yhdysvallat vähentäisi joukkojaan Euroopassa.

Trump on ilmoittanut aiemmin aikeistaan vetää pois osa Saksassa olevista Yhdysvaltain sotilaista. Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan maassa on noin 35 000 sotilasta. Määrää aiotaan leikata noin 10 000:lla.

Yhdysvaltain asevoimien Euroopan ja Afrikan joukkojen esikunnat sijaitsevat molemmat Saksassa. Lisäksi maassa on muun muassa merkittävä amerikkalainen lentotukikohta ja sotilassairaala.

Keskiviikkona Trump sanoi, että osa pois vedettävistä joukoista voitaisiin sijoittaa Puolaan. Tarkempia numeroita siirroista Puolaan hän ei kertonut. Duda kommentoi Trumpin suunnitelmia "hyvin järkeviksi".

Trump myös jälleen kerran syytti Saksaa liian vähäisestä osallistumisesta Naton puolustusbudjettiin.

Trump ei ole isännöinyt koronatilanteen vuoksi ulkomaisia vieraita moneen kuukauteen. Hän puhui joukkojen tilanteesta yhteisessä mediatilaisuudessa Dudan kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.