THL: Suomessa 7 133 koronavirustartuntaa – Husin laboratorioissa ei todettu torstaina yhtäkään uutta tartuntaa

Husin laboratorioita on Uudenmaan lisäksi myös Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on todettu yhteensä 7 133 koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Tartuntojen määrän päiväkohtaisesta kasvusta ei ole varmuutta, sillä THL:llä oli eilen tietojärjestelmähäiriöitä, joiden vuoksi eilen ilmoitettujen tartuntojen määrästä oli epäselvyyttä. Tartuntojen määrä on kasvanut joko kahdella tapauksella tai 14:llä.

Toissa päivän varmistettuun tilanteeseen verrattuna uusia tartuntoja on 16.

THL ilmoitti eilen päivittävänsä tilannekatsaussivuaan enää vain arkisin. Tämä tarkoittaa, että muun muassa koronavirukseen liittyvistä kuolemantapauksista ilmoitetaan seuraavan kerran vasta juhannuksen jälkeen maanantaina.

THL:n mukaan koronavirusepidemia on rauhoittunut Suomessa.

Husissa ensimmäinen nollapäivä kuukausiin

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin laboratorioissa ei havaittu eilen yhtään uutta koronavirustartuntaa, sairaanhoitopiiri kertoi Twitterissä . Nollasaldo saatiin, kun torstaina tutkituissa 546 näytteessä ei ilmennyt uusia tartuntoja.

Kyseessä on ensimmäinen kerta kuukausiin, kun Husin laboratorioissa ei havaittu lainkaan päiväkohtaisia tartuntoja. Helmikuun lopusta asti tartuntoja on todettu joka päivä.

Helsingin ja Uudenmaan alue on Suomen koronaviruskeskittymä. Husin alueella on todettu suurin osa kaikista koronavirustartunnoista eli yhteensä eli yli 5 200 tartuntaa.

Husin laboratorioita on Uudenmaan lisäksi myös Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.