Uusi-Seelanti määräsi armeijan valvomaan maan rajanylityspaikkoja kaksikon päästyä karanteenista etuajassa

Uudessa-Seelannissa armeija on määrätty valvomaan maan rajanylityspaikkoja sen jälkeen kun kaksi maahan saapunutta naista pääsi lähtemään karanteenista ennen sen päättymistä. Molemmilla todettiin myöhemmin koronavirustartunta.

Kaksikko tavoitettiin lopulta, mutta vasta sen jälkeen kun he olivat matkustaneet noin 650 kilometriä Aucklandista Wellingtoniin katsomaan kuolevaa sukulaistaan. Naiset tulivat maahan Britanniasta.

Uuden-Seelannin pääministerin Jacinda Ardernin mukaan tapaus osoittaa, että rajatarkastuksia on kiristettävä, jotta vastaava ei enää toistuisi.

Uusi-Seelanti on käytännössä eliminoinut uuden koronaviruksen. Ennen Britanniasta saapunutta kaksikkoa maassa ei yli kolmeen viikkoon ollut raportoitu yhtään tartuntaa.

Uudessa-Seelannissa on tilastoitu vain 22 koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Väkilukuun suhteutettuna maassa on neljä kuolintapausta miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku oli tiistaina 59.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut