Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kanada vahvisti yhden laivaston jäsenen kuolleen helikopteriturmassa Joonianmerellä, viisi kateissa

Yksi Kanadan laivastoon kuulunut henkilö on kuollut ja viisi on kateissa keskiviikkoiltana Joonianmerellä tapahtuneen sotilashelikopteriturman jäljiltä, vahvistivat maan pääministeri Justin Trudeau ja puolustusviranomaiset lehdistötilaisuudessa torstaina.

Aiemmin illalla kanadalainen Shane Cowbrough kertoi sosiaalisessa mediassa tyttärensä, aliluutnantti Abbigail Cowbroughin kuolleen turmassa. Puolustusvoimat vahvisti uhrin henkilöllisyyden.

Cyclone Sikorsky CH-148 -helikopteri oli palaamassa Fredericton-fregatille, kun kontakti menetettiin, kertoi puolustusvoimien komentaja, kenraali Jon Vance.

Kopteri putosi Kreikan rannikon läheisyyteen. Puolustusministeri Harjit Sajjanin mukaan turman syy on toistaiseksi tuntematon. Sajjan kertoi, että vedestä on löydetty automaattilähetin, ja ohjaamon äänitallennin ja lentotietojen tallennin on saatu pelastettua.

Kopterin jäänteitä on löydetty hyvin laajalta alueelta, jolla etsintään jatketaan.

Cyclone-kopterit lentokieltoon

Kopteri osallistui Välimerellä sotilasliitto Naton harjoitukseen, kun se katosi keskiviikkoiltana Joonianmerellä Kreikan ja Italian välisellä kansainvälisellä vesialueella. Harjoitukseen osallistui laivoja myös Kreikasta ja Turkista.

Onnettomuuden tutkinnan ajan kaikki Kanadan armeijan suhteellisen uudet Cyclone-helikopterit ovat väliaikaisesti lentokiellossa, jotta laajempi ongelma voidaan sulkea pois, puolustusvoimien komentaja Vance kertoi.