Britannian Boris Johnson palasi töihin ja valitteli pitkää poissaoloaan

Töihin palannut pääministeri totesi uuden koronaviruksen olevan vakavin haaste, jonka Britannia on kohdannut sodan jälkeen. AFP / LEHTIKUVA

STT

Britannian pääministeri Boris Johnson on palannut töihin sairauslomaltaan. Johnson sai koronaviruksen ja sairastui sen seurauksena niin pahasti, että joutui muun muassa useaksi päiväksi tehohoitoon.

Johnson sanoi maanantaina olevansa pahoillaan siitä, että joutui olemaan niin kauan pois töistä. Samalla hän kiitti kansalaisia näiden ponnisteluista ja muistutti uuden koronaviruksen olevan vakavin haaste, jonka Britannia on kohdannut sodan jälkeen.

Pääministeri korosti, että vaikka viruksen vastaisessa taistelussa on edistytty, rajoitusten lieventämisessä on oltava varovainen.

– En aio heittää pois Britannian kansan uhrauksia helpottamalla rajoituksia liian pian ja ottamalla riskiä toisesta tartunta-aallosta. Tiedän, että tämä on vaikeaa. Minäkin haluaisin saada talouden pyörät pyörimään niin pian kuin mahdollista, Johnson sanoi BBC :n mukaan.

Johnsonia odottaa koko joukko ratkaistavia ongelmia. Hallitusta on arvosteltu muun muassa koronavirustestien riittämättömyydestä, sairaaloiden suojavarustepuutteista sekä siitä, ettei hallituksella ole selkeää strategiaa koronakriisistä ulospääsyyn.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.