Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

KHO ei myöntänyt Afarakin Danko Koncarille valituslupaa – miljoonasakot saivat lainvoiman

Fiva määräsi kesällä 2018 Afarak Groupin entiselle toimitusjohtajalle Danko Koncarille 40 miljoonan euron uhkasakon. Kuvassa yhtiön kaivos Etelä-Afrikassa vuonna 2009. HANDOUT / LEHTIKUVA

STT

Korkein hallinto-oikeus ei myönnä erikoismetalliyhtiö Afarak Groupin entiselle toimitusjohtajalle Danko Koncarille valituslupaa Finanssivalvonnan päätöksestä.

Fiva määräsi kesällä 2018 Koncarille 40 miljoonan euron uhkasakon, koska hän ei ollut tehnyt ostotarjousta yhtiön muista osakkeista, vaikka hänellä oli yhtiössä määräysvalta. Koncar vaati Fivan päätöksen kumoamista Helsingin hallinto-oikeudessa, mutta hallinto-oikeus hylkäsi vaatimuksen viime vuoden maaliskuussa.

Finanssivalvonta arvioi, että Koncarin omistusosuus yhtiössä on jo vuosia sitten ylittänyt 30 prosentin rajan ja että hän on piilotellut määräysvaltaansa. Koncar on kiistänyt Finanssivalvonnan näkemyksen.

Arvopaperilain mukaan osakkeenomistajan pitää tehdä julkinen ostotarjous, jos ääniosuus julkisen kaupankäynnin kohteena olevassa yhtiössä ylittää 30 tai 50 prosentin rajan.

Afarakin eli entisen Ruukki Groupin vähemmistöomistajat ovat jo pitkään vaatineet Koncarilta lunastustarjousta.

Kommentoi

Mainos: Aamuposti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut