Britannian pääministeri Johnson palaa maanantaina tehtäviinsä

Boris Johnson sairastui viruksen vuoksi niin pahasti, että joutui useiksi päiviksi tehohoitoon. AFP / LEHTIKUVA

STT

Koronaviruksen seurauksena sairastunut Britannian pääministeri Boris Johnson palaa töihin maanantaina, kertovat useat kansainväliset mediat.

Lääkärin ohjeista riippuen Johnson saattaa jo maanantaina pitää pääministerin päivittäisen lehdistötilaisuuden, kirjoittaa Sky News .

CNN :n mukaan Johnsonin tehtäviä hoitanut Dominic Raab väistyy sivuun, jotta Johnson voi palata täysin tehtäviinsä. Raab on Britannian ulkoministeri.

Pääministerin kansliasta kerrotaan molemmille medioille, että Johnson on jo erittäin halukas palaamaan töihin.

– Herra Johnson on ajan tasalla Britannian koronavirustoimien kehityksestä, ja hänelle on annettu yksityiskohtainen selonteko tähän mennessä tehdystä poliittisesta työstä liittyen taudin torjunnan seuraavaan vaiheeseen, Sky Newsille kerrottiin.

Johnson sairastui viruksen vuoksi niin pahasti, että joutui useiksi päiviksi tehohoitoon. Hän sai happihoitoa, mutta ei joutunut hengityskoneeseen.

Pääministeri pääsi pois sairaalasta kaksi viikkoa sitten. Hän kertoi koronavirustartunnastaan maaliskuun lopussa.

Hallituksen mukaan huippukohta ohitettu

Pääministeri palaa työhönsä samaan aikaan, kun Britanniassa pohditaan koronavirustoimien jatkoa ja rajoitusten tulevaisuutta. Maan hallitus kertoi aikaisemmin viikolla, että virustartuntojen huippukohta oli ohitettu.

Johnson on aikaisemmin saanut kritiikkiä maan koronatoimista. Sunday Times -lehti kirjoitti viikko sitten, että Johnsonin saamattomuus ja löperö toiminta pahensivat koronavirustilannetta maassa ja saattoivat aiheuttaa tuhansia ylimääräisiä kuolemantapauksia. Hallitus tyrmäsi tuolloin syytökset.

Tilastosivusto Worldometersin mukaan Britanniassa on todettu lähes 150 000 koronavirustartuntaa. Se on yli 2 180 tartuntaa miljoonaa asukasta kohden, kun vastaava luku Suomessa on päälle 800. Britanniassa yli 20 000 ihmistä on kuollut viruksen aiheuttamaan tautiin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut