Rederiaktiebolaget Eckerön tytäryhtiöt irtisanovat lähes 500 henkeä Ahvenanmaan ja Ruotsin välisestä liikenteestä

Ahvenanmaalaisen varustamoyhtiö Rederieaktiebolaget Eckerön tytäryhtiöt Birka ja Eckerö Linjen ovat irtisanoneet lähes 500 henkeä Ruotsin ja Ahvenanmaan välisestä liikenteestä. Niiden alukset liikennöivät Ruotsin lipun alla.

Samaan konserniin kuuluu Helsingin ja Tallinnan väliä liikennöivä Eckerö Line. Eckerö Linen viestinnästä kerrottiin STT:lle, ettei se ei ole irtisanonut työntekijöitään, mutta osa maa- ja laivahenkilöstöstä on jouduttu lomauttamaan, koska matkustajaliikenne Suomen ja Viron välillä on keskeytetty toistaiseksi. Eckerö Linen molemmat alukset, Finlandia ja Finbo Cargo, liikennöivät kuitenkin yhä ja kuljettavat rahtia.

Rederiaktiebolaget Eckeröön kuuluva Birka Cruises kertoi, että on irtisanonut koronakriisin takia 323 ihmistä. Birka liikennöi Birka Stockholm -aluksella Tukholman ja Ahvenanmaan välillä, mutta on nyt perunut kaiken liikenteen 15. kesäkuuta asti.

Birkan toimitusjohtaja Tomas Karlssonin mukaan yhtiöllä ei ole muita vaihtoehtoja kuin irtisanoa, koska Ruotsin lainsäädäntö ei anna mahdollisuutta lomauttaa työntekijöitä samalla tavalla kuin Suomessa.

Niinikään Eckerö-konserniin kuuluva Eckerö Linjen irtisanoo lisäksi 161 ihmistä Eckerö-alukselta ja Tukholman konttorista. Irtisanomiset astuvat voimaan 24. huhtikuuta. Varustamo on sopinut, että irtisanotut saavat työpaikkansa takaisin, jos liikenne alkaa uudelleen.

---

Korjattu juttua klo 21.33. Irtisanomiset koskevat Rederibolaget Eckerön muita tytäryhtiöitä, eivät Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivää Eckerö Linea.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut