Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Finanssiala haluaa korttiluotot pois väliaikaisen korkokattolain piiristä

Jos korttiluottojen korko rajataan lain määräämään kymmeneen prosenttiin, voi se vaikeuttaa luottojen käyttöä ja heikentää kuluttajien joustomahdollisuuksia, perustelee Finanssiala. TIMO JAAKONAHO / LEHTIKUVA

STT

Luottokorttien käytöstä perittäviä korkoja ei pitäisi rajata väliaikaisen korkokattolain perusteella, esittää pankkeja edustava Finanssiala. Finanssialan mielestä tärkeintä on, että luottojen aggressiivista markkinointia suitsitaan koronakriisin aiheuttamassa poikkeustilanteessa.

Jos korttiluottojen korko rajataan lain määräämään kymmeneen prosenttiin, voi se vaikeuttaa luottojen käyttöä ja heikentää kuluttajien joustomahdollisuuksia. Kymmenen prosentin korkokatto voi merkitä, että aiempaa suurempi osa asiakkaista jää kokonaan ilman luottoa, Finanssiala perustelee.

– Ehdotettu kymmenen prosentin korkokatto ei kaikkien asiakkaiden kohdalla vastaa luottoriskiä. Myös jatkuvia luottoja, kuten luottokortteja, voitaisiin joutua irtisanomaan tai niiden käyttöä rajoittamaan, sanoi Finanssialan johtaja Lea Mäntyniemi tiedotteessa.

Korttiluottojen jättäminen väliaikaisen sääntelyn ulkopuolelle jättäisi Mäntyniemen mukaan kotitalouksille joustovaraa välttämättömien menojen hoitamiseen. Monet jäävät nyt työttömiksi tai lomautetuiksi, ja etuushakemusten käsittelyajat venyvät.

– Kiristykset luotonsaantiin vaikeuttavat arjessa selviämistä, kun menoista on huolehdittava, mutta tuloja joutuu odottamaan, Mäntyniemi sanoi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut