Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Etelä-Korea sanoo Pohjois-Korean ampuneen risteilyohjuksia kohti Japaninmerta

Pohjois-Korea testasi ohjusta myös viime elokuussa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Pohjois-Korea on ampunut useita ohjuksia kohti Japaninmerta, kertoo Etelä-Korean puolustusvoimat. Etelä-Korea arvioi ohjusten olleen lyhyen matkan risteilyohjuksia.

Etelä-Korean puolustusvoimien julkaiseman lausunnon mukaan ammukset lähtivät matkaan Muncheonin kaupungista Pohjois-Korean itäosasta.

Myös viime kuussa Pohjois-Korea teki useita ohjuskokeita. Maa jatkoi ohjuskokeiden tekemistä, kun neuvottelut ydinaseriisunnasta sen ja Yhdysvaltojen välillä eivät olleet edenneet kuukausiin.

Etelä-Korea arvosteli Pohjois-Koreaa maaliskuun lopussa siitä, etteivät sotilaalliset toimet ole soveliaita, kun koko maailma taistelee koronaviruksen leviämistä vastaan.

Pohjois-Korea on viime vuosina toistuvasti testannut ballistisia ohjuksia, jotka nousevat erittäin korkealle, jopa avaruuteen, josta ne syöksyvät alas kohti kohteitaan. Risteilyohjukset sen sijaan etenevät matalalla, mikä tekee niiden havaitsemisesta vaikeaa.

Etelä-Korean lausunnon mukaan Etelä-Korean ja Yhdysvaltain viranomaiset analysoivat tapahtunutta.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut