Australiassa voi saada sakot, jos lähtee kotoa ilman perusteltua syytä

Australia on ottanut käyttöön tiukat rangaistukset niille, jotka rikkovat koronavirustilanteen takia asetettuja rajoituksia.

Useamman kuin kahden ihmisen kokoontumiset on nyt kielletty, kertoo Australian yleisradioyhtiö ABC . Kahden henkilön rajoitus ei kuitenkaan koske omaan kotitalouteen kuuluvien kokoontumisia.

Poliisi voi sakottaa sääntöjen rikkojia, ja rangaistukset vaihtelevat osavaltioittain. Esimerkiksi kokoontumisrajoituksen rikkomisesta voi ABC:n mukaan saada Victorian osavaltiossa enimmillään 1 600 dollarin ja Uudessa Etelä-Walesissa tuhannen dollarin sakot.

Henkilö voi myös saada tuntuvat sakot, jos lähtee kotoaan "ilman perusteltua syytä", kertoo uutistoimisto AFP.

Panamassa miehet ja naiset pääsevät vuoropäivin ulos

Karibianmeren ja Tyynenmeren välisellä kannaksella sijaitseva Panama yrittää suojata kansalaisiaan koronavirukselta päästämällä miehet ja naiset ulos kodeistaan eri päivinä.

Valtio kiristää liikkumisrajoituksia keskiviikosta alkaen niin, että ruokaostoksiin tai apteekkiasioihin saa käyttää korkeintaan kaksi tuntia kerrallaan. Naiset pääsevät kauppaan maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina, miehet tiistaina, torstaina ja lauantaina. Sunnuntaisin on ulkonaliikkumiskielto, joka koskee kaikkia sukupuolia.

Uuden säännön on määrä olla voimassa 15 päivää.

– Tässä ei ole kyse mistään muusta kuin henkenne säästämisestä, turvallisuusasioista vastaava ministeri Juan Pino perusteli lehdistötilaisuudessa.

Ministerin mukaan maassa pidätettiin viime viikolla yli 2 000 ihmistä liikkumisrajoitusten uhmaamisen vuoksi.

Keski-Amerikassa sijaitsevassa Panamassa on todettu vähän päälle tuhat koronavirustartuntaa. 27 ihmisen kerrotaan kuolleen.

Panamassa on noin neljä miljoonaa asukasta.

Mainos: Aamuposti

Mainos: Hämeen kesäyliopisto

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut