Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

ABC- ja Neste-asemat pysyvät auki koronaepidemiassakin – WC:hen pääsee, kahvit ja ruuat mukaan

"Varmistamme sen, että pystymme tarjoamaan noutokahvin."

ABC-asemat jatkavat toimintaansa, mutta kahvia ja ruokaa ei voi nauttia ravintolassa. Satu Korhonen

Ari Helminen

Hallituksen esitys ravintoloiden sulkemisesta ei sulje ABC- ja Neste-liikenneasemia.

– ABC-asemat jatkavat toimintaansa. Pidämme viimeiseen saakka kiinni siitä, että pystymme tarjoamaan kriittisiä palveluja, kertoo ABC-ketjujohtaja Harri Tuomaala.

– On tärkeää, että tielläliikkujille on tarjolla ruokaa ja muita palveluita, kommentoi Keskon Neste K -liikenneasemien ketjujohtaja Mikko Paukkonen.

Tuomaala kertoo, että ABC-asemilla on ammattiliikenteen taukotiloja ja yleisiä wc-tiloja. Ne ovat tärkeitä ylläpitää myös huoltovarmuuden kannalta.

Tuomaala kertoo, että ketju valmistautuu sopeuttamaan ravintoloiden toiminnan eduskuntakäsittelyssä olevaan hallituksen esitykseen ravintoloiden ja kahviloiden sulkemisesta. Samaa sanoo ketjujohtaja Paukkonen Keskolta.

– Lähtökohtaisesti emme ole laittamassa kiinni yhtään liikenneasemaa. Jokaisen aseman tilanteesta neuvotellaan asemien K-kauppiaiden kanssa, Paukkonen tarkentaa.

Esityksen mukaan ravintolat eivät saa olla auki asiakkaille siten, että asiakkaat jäävät ruokailemaan ravintolaan. Sen sijaan take away -tyyppinen toiminta sallitaan.

Ravintoloista voidaan siis noutaa ruokaa tai ruokaa voi myydä netin kautta.

– Take away myynti saa jatkua. ABC-mobiilisovelluksella voi tilata ruoan ennakkoon, maksaa etukäteen ja pyytää toimitusta suoraan parkkiruutuun ja omaan autoon, Tuomaala kertoo.

Paukkonen sanoo, että Neste-asemilla on myös päivittäistavarakauppoja ja muita palveluita, jotka pyritään pitämään auki.

Tuomaalan mukaan ruokaravintolan yhteydessä on ruokamarket, ja asiakkaat voivat jatkossakin tulla ABC-asemalle sisään ja ostaa tiskiltä kahvit ja ruuat mukaan.

– Varmistamme sen, että noutokahvin pystymme tarjoamaan, Tuomala sanoo.

Hän ei sen sijaan osaa vielä sanoa, voivatko asemat ylläpitää jatkossa sämpylä- ja leivosvitriiniä.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut