Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkanen ja "Paavo" tekivät paluun kisaradoille RiRan kisoissa – "Olemme päässeet takaisin treeniin sairastelukierteestä"

Riihimäen Ratsastuskoululla järjestettiin lauantaina kouluratsastuksen harjoituskilpailut. Riihimäen Ratsastajien järjestämässä tapahtumassa oli raviohjelma, joka oli SRL:n Helppo D:1, Helppo C: harrasteluokan kouluohjelma 2016, Helppo B: K.N. Special 2022 ja Helppo A:10 2022.

Helppo D:ssä hyväksytyn tuloksen ratsastivat Emmi Lamminpää ST Donna Rosa:lla ja Emma Frilander Villin Tähdellä.

Suosituin luokka oli Helppo C, jossa oli 12 ratsukkoa. Voitosta käytiin tasainen kamppailu Riihimäen Ratsastuskoulun Matilda Suurosen ja Suomen Kenttäratsastusseuran Kaisa Saariniemen välillä.

Suuronen ratsasti KOD Ravaganzyalla ja onnistui heti alusta nappaamaan hyvät pisteet sisääntulosta kilpailuradalle. Kiitosta ratsukko sai erityisesti hyvistä siirtymisistä.

Saariniemi ja Rockfield Arctic Glow keräsivät pisteitä tahdikkaasta radasta ja hyvästä eteenpäin pyrkimyksestä. Suuronen vei lopulta hieman pidemmän korren ja voitti luokan.

Ruusukenelikön täydensivät Maija Hirvonen ja Aphrodite Riihimäen Ratsastajista ja Amelia Kettunen White Licoricellä Ratsastusseura Verrattomasta.

Helppo B:ssä Kettunen vaihtoi ratsukseen Nooitgedachtin ja otti selvän voiton. Toiseksi sijoittui järjestävän seuran Reetta Isometsä ST Donna Rosalla.

Viimeisenä ratsastettiin Helppo A:10, jossa oli neljä ratsukkoa. Riralaiselle Jenni Tikkaselle ja Pavel Kortscharginille lauantai oli erityinen päivä.

– Olemme päässeet takaisin treeniin sairastelukierteestä ja nyt olisi ajatuksena varovaisesti palata kisaradoille. Meidän viimeinen kilpailu oli vuonna 2018, jonka jälkeen kaikki sairastelut alkoivat ja ei ollut vielä viime keväänäkään varmuutta saadaanko kuntoutettua kuntoon, mutta tässä ollaan nyt, kertoi silminnähden iloinen Tikkanen.

Luokkavoitto tuli ”laatutakuuna” tuloksella 71,600%.

Kotiseuran Noora Savolainen welsh cobillaan Oakwoods Legend oli toinen.

– "Lenni" on herkkä ja tarkka ratsastajan avuista, joten oma epäröinti ja varovaisuus rokottivat pisteitä, pohti Savolainen, jonka kevätkausi jatkuu koulu- ja estekisojen parissa.

– Toivottavasti saadaan myös muutama aluetason startti tälle vuodelle tehtyä, hän päätti.