Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naisleijonien nuorekas MM-joukkue on lakaissut viime syksyn lehdet tieltään – Kanadassa on mukana kuusi kisadebytanttia

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue lähtee nuorekkaalla kokoonpanolla puhdistamaan tahriintunutta kilpeään, kun lajin MM-turnaus palaa huhtikuun alussa normaalirytmiin Kanadan Bramptonissa. Suomi jäi viime syyskuussa Tanskassa ensimmäistä kertaa MM-välierien ulkopuolelle, mutta päävalmentaja Juuso Toivola lupaa, että Kanadan MM-jäillä nähdään energinen ja nälkäinen kisajoukkue.

Kauden EHT-ottelut antoivat merkkejä Suomen nousuvireestä, sillä joukkue nappasi kiertueelta puhtaalla pelillä 12 voittoa.

– Pelaajista on aistinut palavan halun osoittaa, mitä he osaavat ja mihin he pystyvät. Tavoitteenamme on jatkaa EHT:n hyvää toimintaa kaukalossa ja sen ulkopuolella. Luotamme siihen, että tulos tulee jokainen peli kerrallaan, Toivola sanoi joukkueenjulkistuksessa.

Naisleijonissa on mukana kuusi MM-debytanttia. Sanni Ahola ja Emilia Kyrkkö kirittävät ykkösmaalivahti Anni Keisalaa. MM-jäälle luistelevat ensi kertaa myös hyökkääjät Oona Havana, Anna-Kaisa Antti-Roiko ja Anni Montonen sekä puolustaja Siiri Yrjölä.

Ruotsin liigafinaaleissa vakavasta luistinviillosta säikähdyksellä selvinnyt Jenni Hiirikoski ja Rosa Lindstedt ovat joukkueen ainoat 1980-luvulla syntyneet pelaajat. Loput pelaajista ovat 1990-luvun lopun ja 2000-luvun kasvatteja.

– Kokemus on eittämättä hyväksi, mutta niin on myös tietty kokemattomuus ja tuoreus. Valituilla pelaajilla on intohimoa ja paloa, ja uudet pelaajat ovat korvanneet tällä kaudella sitä, mitä joukkueesta on jäänyt pois, Toivola luonnehti.

"Jatkamme avointa ja rehellistä toimintaa"

Naisleijonien ympärillä on myrskynnyt viime aikoina. Tanskan MM-kisoissa hyökkääjä Susanna Tapani aiheutti kohun poistumalla kesken kisojen ystävänsä häihin, eikä hän ole pelannut tällä kaudella jääkiekkoa. Tapani ja toinen pitkäaikainen kärkihyökkääjä, Ruotsin Frölundassa liiganousua juhlinut Michelle Karvinen, eivät olleet MM-joukkuelistalla.

– Olemme keskustelleet heidän kanssaan pitkin kautta. Katsotaan jatkossa heidän kohdallaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Toivola sanoi.

Suomen huippuhyökkääjistä sivussa on myös KalPan Elisa Holopainen, joka loukkaantui tammikuun lopulla liigapelissä.

Toivola painotti, että maajoukkue on ottanut opikseen viime vuoden MM-kisojen turbulenssista.

– Me jatkamme avointa ja rehellistä toimintaa joukkueen kanssa. Olemme todenneet, että menneen syksyn lehdet ovat menneen syksyn lehtiä ja nyt katsotaan uusiin kisoihin. Nyt on sen aika.

Astetta heikommassa seurassa

Suomelle koittaa Kanadassa uusi tilanne, sillä se pelaa nyt heikommassa B-lohkossa Ruotsia, Unkaria, Saksaa ja Ranskaa vastaan. Joukkueen tavoitteena on lohkovoitto ja paikka mitalipeleissä. Lohkon kärkisijalla Suomi välttäisi puolivälierissä hyvin todennäköisesti suurmaat Kanadan ja Yhdysvallat.

– Alkusarjapelit ovat meille heti kovia pelejä. Onneksi saamme Kanadaa vastaan yhden harjoitusottelun ennen kisojen alkua, ja puolivälieräpelin jälkeen on kaikki taas mahdollista. Katsotaan sitä sitten, mutta nuo (lohkovoitto ja välieräpaikka) ovat selkeät tavoitteet tähän tapahtumaan, Toivola kiteytti.

MM-kisat pelataan 5.–16. huhtikuuta.

Naisleijonien MM-joukkue:

Maalivahdit: Ahola Sanni (St. Cloud State Univ.), Keisala Anni (HV71), Kyrkkö Emilia (Team Kuortane)

Puolustajat: Hiirikoski Jenni (Luleå HF), Karjalainen Sini (Univ. of Vermont), Laitinen Nelli (Univ. of Minnesota), Lindstedt Rosa (Brynäs IF), Parkkonen Krista (Univ. of Vermont), Rantala Sanni (KalPa), Savolainen Ronja (Luleå HF), Yrjölä Siiri (HIFK)

Hyökkääjät: Antti-Roiko Anna-Kaisa (Kärpät), Havana Oona (Kärpät), Liikala Julia (HIFK), Montonen Anni (Kiekko-Espoo), Nieminen Petra (Luleå HF), Nylund Jenniina (St. Cloud State Univ.), Rakkolainen Emmi (Kiekko-Espoo), Sundelin Sofianna (Team Kuortane), Tulus Noora (Luleå HF), Vainikka Viivi (Luleå HF), Vanhanen Sanni (HIFK), Vesa Emilia (HIFK), Yrjänen Kiira (HV71)

Johtoryhmä: Puputti Tuula (GM), Karinen Tiina (joukkueenjohtaja), Toivola Juuso (päävalmentaja), Niemi Saara (valmentaja), Palsola Mikko (valmentaja), Sunnari Saija (fysiikkavalmentaja), Tuunanen Janne (videovalmentaja), Tarkki Tuomas (maalivahtivalmentaja), Huovinen Leena (henkinen valmentaja), Kirjasuo Karri (lääkäri), Lambacka Pasi (fysioterapeutti), Tiainen Sanna (hieroja), Vento Tatu (huoltaja), Löfman Heikki (tiedottaja)