Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Esapekka Lapin MM-ralli Meksikossa päättyi rajulla tavalla – "Täysin minun virheeni"

Esapekka Lapin uran paras ajopäivä vaihtui nopeasti isoon pettymykseen heti paikallista aikaa lauantaiaamuna avauserikoiskokeella Meksikon MM-rallissa.

Kisaa perjantain jälkeen johtanut Lappi menetti autonsa hallinnan Ibarrillan pikataipaleella, erikoiskokeella 11. Pieksämäkeläinen keskeytti kisan isoon ulosajoon.

– Yllätyin yhdessä oikealle kääntyvässä mutkassa, missä leikataan. Olin ehkä vähän huolimaton. Menimme leveäksi, osuimme penkkaan ja sitten auto pyörähti. Perä osui tolppaan, ja kaikki varmasti näkevät lopputuloksen kuvista, Lappi manasi.

– Olihan se erittäin ikävä juttu ja täysin minun virheeni. Tätä on kieltämättä vaikea nieleskellä, Lappi sanoi.

Lappi koki ulosajon myös edellisessä rallissa Ruotsissa, joten itseluottamus on taatusti koetuksella. Vaikka vauhtia oli, odottaa varmasti mies itse sekä Hyundain tiimi vähitellen tuloksia.

– Kun taistelee voitosta, on pakko puskea. Omasta mielestäni yritys ei ollut mitenkään erityisen kovaa. Tuntui, että en saanut hyvää rytmiä ja samanlaista flow'ta kuin eilen (perjantaina), Lappi totesi.

Ogier ajaa kohti ennätystä

Kisan johdossa lauantaiaamun erikoiskokeiden jälkeen ajaa Toyotan Sebastien Ogier, joka metsästää ennätyksellisesti seitsemättä voittoa Meksikosta. Toisena oleva tallikaveri Elfyn Evans on jäänyt ranskalaistähdestä 24,1 sekuntia.

Hyundain Thierry Neuville antaa painetta Toyota-kaksikolle. Ero Evansiin on runsaat kahdeksan sekuntia. Puolustava maailmanmestari Kalle Rovanperä on rallissa neljäntenä yli puolen minuutin päässä palkintosijoista.

– Ei oikein kyyti riittänyt. Jouduin käyttämään eilen paljon pehmeitä renkaita, kun ajoin aura-autona. Tänään oli pakko ottaa kovia pyöriä mukaan, eikä se yhdistelmä oikein toiminut. Edelleen joutuu myös tietä putsaamaan ja tuntuu, että tie nopeutuu auto autolta, Rovanperä sanoi.

Loppukisan ajan Rovanperä pyrkii säilyttämään asetelmansa neljäntenä, mutta kärkkyy toki kärkikolmikon kannassa, jos joku sortuu virheeseen.

– Ei tässä mitään hirveitä odotuksia enää ole. Ero taaksepäin on suhteellisen turvallinen, joten koetetaan pitää nämä asetelmat.