Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alladin Bro järjesti jymypaukun Kuopion Toto75-raveissa

Jutta Litmasen valmentama Alladin Bro järjesti kotiradallaan Kuopiossa todellisen jymypaukun voitettuaan Toto75-lähdön suurena yllättäjänä. Hevoseen oli luotettu päivän pääpelissä vain 0,25 prosentin verran.

Voitto oli 9-vuotiaalle Alladin Brolle kolmas Toto75-tasolla, mutta ohjastaja Maria Kurttilalle voitto lauantairavitasolla oli sen sijaan uran ensimmäinen. Voittotulokseksi Alladin Bro kirjautti lukemat 16,6/2120 metriä.

– Tuntuu kyllä hyvältä, Kurttila kuvaili tunnelmiaan radan voittajaseremonioissa.

– Saatiin tosi nätti juoksu ja tarkoitus olikin, ettei ajeta liian pitkää kiriä. Loppukaarteessa tiesin sen tulevan lähelle voittoa, hän jatkoi.

Alladin Bro ei viime kauden lopussa ollut parhaimmillaan, mutta nyt taas pyörä pyörii toivotulla tavalla.

– Sillä oli veret paksuna, ja sen vuoksi hevosta on laiteltukin viimeisen kuukauden ajan tosi nätisti. Ehkä sieltä se herkkyys on löytynyt, Litmanen pohti.

Myös Ville Mikkanen ohjasti Kuopiossa uran ensimmäisen Toto75-voittonsa. Voiton Mikkaselle toi hänen elämänkumppaninsa Susanna Purojärven valmentama Hipassi.

– Muutaman vuoden tätä on joutunut tavoittelemaan, 23 vuotta kilpaa ohjastanut Mikkanen veisteli voittajaseremonioissa.

Purojärvelle Hipassin voitto oli pienimuotoinen yllätys, sillä maanantaina hevonen sijoittui Mikkelissä vasta seitsemänneksi.

– Lyhyt starttiväli oli varmaan hyväksi, ja Villen ajo meni tänään ihan nappiin. Ensi lauantaina sitten suunnataan Tampereelle Toto75-finaaleihin.

Lämminveristen hopeadivisioonassa tauolta palannut Exclusive Matter hurmasi hallittuaan kisaa helposti keulapaikalta Tommi Kylliäisen ohjastamana. Kylmäveristen ykkössarjassa Morison jyräsi vakuuttavasti ykköseksi Juha Utalan ajamana.

Toto75-voittoihin ylsivät myös Adrasthee, Delightful Moment ja Issakan Valo.

Haastavalla T75-kierroksella seitsemän oikein tietäjät palkittiin 48 581,36 euron arvoisesti. Kuudella oikein sai 189,58 euroa ja viidellä 9,55 euroa.