Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hierojalta ja osteopaatilta apua ampumatarkkuuden palauttamiseen

Ampumahiihtäjä Suvi Minkkinen säväytti joulukuussa maailmancupin avaustapahtumassa Kontiolahdella takaa-ajon 15. sijalla, joka on toistaiseksi hänen kauden parhaansa. Minkkinen on osunut pienoiskiväärillään makuulta 88 ja pystystä 87 prosentin tarkkuudella, mutta myöntää kauden rasitusten alkaneen painaa tammikuussa.

– Osumaprosentti laski viime viikkojen aikana. Kuormitustaso oli aika iso. Olen käynyt jonkin verran hieronnassa ja osteopaatilla oikomassa rankaa. Lihakset ovat palautuneet, ja toivotaan, että saisin palautettua ammunnan 90 prosentin tasolle, Minkkinen tuumi viime viikolla järjestetyssä mediatilaisuudessa.

Minkkinen ja valtaosa Suomen ampumahiihtomaajoukkueen urheilijoista valmistautui tuolloin Kontiolahdella MM-kilpailuihin, jotka käynnistyvät keskiviikkona Saksan Oberhofissa.

Minkkinen kertoi MM-leiriä edeltäneen viikon olleen kevyt ja palautuneensa. Leiriviikolla yliopisto-opiskelija pääsi jälleen kovempien harjoituksien makuun. Niillä hän viritti kuntoa Oberhofiin, jossa erityisesti ampumataito joutuu koetukselle.

– Siellä on varmaan yksi haastavimmista penkoista, Minkkinen avasi kisapaikan metkuja.

– Tarkkana saa olla, koska vaihtelua tuulessa on paljon. Pitää olla tarkkana, jos on kohdistettu kovalla tuulella ja kilpailussa onkin tyyni hetki.

Oberhofin mausteet ovat monenlaiset

Ampumapenkan lisäksi Minkkinen nosti esille myös hetket ennen ammuntaa.

– Monesti on ollut aika pitkä vastatuulipätkä just ennen ammuntaan tulemista. Se tuo myös omat mausteensa.

Oberhofissa mausteet voivat tulla monesta suunnasta ja eri muodoissa. Joukkuetoveri Venla Lehtonen allekirjoittaa tämän.

– Ne kerrat, kun olen ollut Oberhofissa, ovat tarjonneet sumua, ukkosta, sadetta, aurinkoa ja tuulta. Useimmiten on ollut vaikea keli.

Lehtonen mainitsi, että Kontiolahdellakin riitti tuulisia päiviä, jotka valmensivat MM-kilpailuja varten.

– Kaikki otetaan vastaan, mitä tulee, Lehtonen paalutti.

– Aiempiin kausiin verrattuna ammunta on ollut tasaisempaa.

"Joka paikassa joutuu hiihtämään kilpaa"

MM-kilpailut alkavat keskiviikkona sekaviestillä. Naisten ensimmäinen henkilökohtainen matka, 7,5 kilometrin pikakilpailu on perjantaina. Miehet pääsevät henkilökohtaisten matkojen kimppuun 10 kilometrin pikakilpailussa lauantaina ja lupaavat viihtyä Oberhofin laduilla.

– Ladut sopivat minulle hyvin. Isoin nousu on alkupuoliskolla, ja penkalle tullaan vauhdilla, Jaakko Ranta sanoi.

Heikki Laitinen komppasi.

– Selkeät työpätkät, eikä ole vaikeita laskuja. Jos on kosteammat kelit, passaa se minun suksipakalleni.

Olli Hiidensalo kiteytti tosiasian, joka pätee niin Alpeilla kuin muuallakin.

– Joka paikassa joutuu hiihtämään kilpaa.