Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tre Kronorin päävalmentaja uskoo Suomea parempaan MM-pärjäämiseen: "Meillä on paremmat pelaajat"

Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkue on historian saatossa juhlinut maailmanmestaruutta 11 kertaa. Viimeisimmästä tulee tänä keväänä tosin jo viisi vuotta, ja syksyllä Tre Kronorin päävalmentajana aloittanut Sam Hallam näkee, että tänä vuonna voisi olla jälleen sinikeltaisten aika. MM-kisat pelataan Suomessa ja Latviassa 12.–28. toukokuuta.

– Mielestäni meillä on ainakin yhtä hyvät mahdollisuudet (MM-kultaan) kuin Suomella, jos ei paremmatkin. Meillä on paremmat pelaajat, Hallam pohti tiistaina julkistaessaan joukkueensa Ruotsissa ensi viikolla pelattavaan EHT-turnaukseen.

Ruotsissa on viime vuosina tuskailtu NHL-pelaajien MM-kieltäytymisten kanssa. Samaan aikaan Suomi on voittanut maailmanmestaruudet 2019 ja 2022 varsin vähäisellä NHL-vahvistusmäärällä. Ruotsin mestaruudet 2017 ja 2018 tulivat peräti 19:n ja 20:n NHL-pelaajan voimin. Hallam tasapainoilee "NHL-ilmasillan" kanssa.

– Meillä on täällä kotona hyvä perusta (pelaajia). Se tasapaino näiden tuttujen ja pelitapamme tuntevien pelaajien ja Pohjois-Amerikasta suoraan MM-kisoihin saapuvien pelaajien välillä pyritään löytämään, Hallam kuvailee.