Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokerien Mestis-hakemuksen käsittely Jääkiekkoliitossa siirtyi tiistailta

Jääkiekkoliiton liittohallituksen asialistalla tiistaina ollutta Team Jokerit Oy:n sarjapaikkahakemusta jääkiekon toiseksi kotimaiselle sarjaportaalle Mestikseen ei seuran pyynnöstä käsitelty. Helsinkiläisen Jokerien hakemuksen kohtalo siirtyi näin tuonnemmaksi.

KHL:ssä vuodet 2014–22 pelannut Jokerit jätti sarjapaikkahakemuksen kaudesta 2023–24 SJL:ään viime viikolla.

– Saimme eilen (maanantaina) Team Jokereilta pyynnön olla käsittelemättä heidän jättämäänsä hakemusta. Jokereiden pyyntö perustui heidän arvioonsa sarjapaikkahakemukseen vaadittavista tiedoista ja taustaselvityksistä. liittohallituksen puheenjohtaja Harri Nummela kertoi tiedotteessa.

Team Jokerit Oy pyysi asian pöytäämistä varmistuakseen hakemuksen myöhemmästä läpimenosta.

– Hyväksymme päätöksen positiivisin mielin. Sen tuoman lisäajan myötä saamme konkretisoitua kokonaisuuden, jolla voimme siirtyä jatkossa seuraavaan lisenssimenettelyyn, Team Jokerit Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Koskinen sanoi.

Kotimaan kaukaloissa ja SM-liigassa viimeksi kaudella 2013–14 pelannut Jokerit vetäytyi venäläisvetoisesta KHL:stä viime helmikuussa presidentti Vladimir Putinin aloitettua Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan.

Pelipaikka hakusessa

Sarjapaikkoja myönnettäessä tilannetta tarkastellaan suhteessa lisenssiehtoihin, jolloin keskeisessä roolissa ovat hakijan omistajuus, rahoitus ja toiminnan järjestelyt, kuten peli- ja harjoittelupaikka.

Jokerien entisen kotihallin ovet Helsingin Ilmalassa ovat jääkiekkokäytölle säpissä hallin venäläisomistuksen takia. Helsingin IFK:n kotihalli Helsingin Nordenskiöldinkadulla ei tule Jokereille pelipaikkana kyseeseen ainakaan koko kauden ajaksi. Myös Vantaan kaupunki on ilmoittanut, ettei Tikkurilan areena Vantaalla tule Jokereille kyseeseen.

Jokerien paluun ympärillä kotimaan kaukaloihin on myös muita kysymyksiä: millaisen organisaation Jokerit saa kasattua, mistä Jokerit saa pelaajat, ja kuka maksaa joukkueen kulut?

Kangastuksena nousu Liigaan

Jokerien perimmäisenä tavoitteena on nousta Mestiksestä Liigaan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Liigaan tähtää myös Mestistä ylivoimaisesti johtava Kiekko-Espoo.

Mestikseen on noussut tai nostettu joukkueita Suomi-sarjasta epätasaiseen tahtiin. Espoon Bluesin liigajoukkueen raunioille kyhätty Espoo United sai sarjapaikan Mestiksestä 2016, ja täksi kaudeksi sarjaan liittyi latvialainen HK Zemgale.