Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hatshanov haastaa vakuuttavasti pelanneen Tsitsipasin Australian avointen välierissä – Azarenka ja Rybakina kohtaavat naisissa

Valkovenäläinen Viktoria Azarenka sekä kazakstanilainen Jelena Rybakina etenivät naisten ja venäläinen Karen Hatshanov sekä kreikkalainen Stefanos Tsitsipas miesten kaksinpelin välieräpareiksi tenniksen Australian avoimissa.

Azarenka on voittanut Australian avoimet vuosina 2012 ja 2013. Sen jälkeen hän ei ollut yltänyt Australian avoimissa puolivälieriä pidemmälle ennen meneillään olevaa turnausta.

Paikka neljän parhaan joukossa aukesi Azarenkalle, kun yhdysvaltalainen Jessica Pegula kaatui puolivälierissä lukemin 6–4, 6–1. Rybakina voitti puolivälierissä latvialaisen Jelena Ostapenkon 6–2, 6–4.

Wimbledonin turnauksen hallitseva voittaja Rybakina on sijoitettu Australian avoimissa 22:nneksi ja Azarenka 24:nneksi. Azarenkalta riitti Rybakinalle kehuja.

– Hän on uskomaton pelaaja. Hänen rankingsijoituksensa ei kerro koko totuutta, Azarenka sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan ja kehui erikseen Rybakinan syöttöä.

Hatshanov hermostutti Azerbaidzhanin tennisliiton

Miesten kaksinpelissä venäläinen Karen Hatshanov eteni välieriin Sebastian Kordan jouduttua luovuttamaan puolivälieräottelun kolmannessa erässä. Korda sai rannevammaansa hoitoa ottelun aikana ja joutui lopulta luovuttamaan.

Turnauksessa 18:nneksi sijoitettu Hatshanov johti ottelua keskeytyshetkelle lukemin 7–6 (7–5), 6–3, 3–0. Hatshanov on aiemmin yltänyt grand slam -turnauksissa välieriin viime vuoden Yhdysvaltain avoimissa.

Hatshanov kohtaa välierissä kreikkalaisen Stefanos Tsitsipasin, joka kukisti tshekki Jiri Leheckan vakuuttavasti 6–3, 7–6 (7–2), 6–4. Tsitsipas on sijoitettu turnauksessa kolmanneksi.

Armenialaiset sukujuuret omaava Hatshanov on aiheuttanut Australian avoimissa huomiota viesteillään, jotka hän on kirjoittanut tv-kameran linssiin otteluiden jälkeen. Kameran linssissä olevaan kalvoon kirjoitetut voittajien viestit on tuttu käytäntö monista tennisturnauksista.

Hatshanov on tukenut viesteissään Vuoristo-Karabahia tavalla, joka on ärsyttänyt Azerbaidzhanin tennisliittoa. AFP:n mukaan Azerbaihdzhanin tennisliitto on vaatinut Hatshanoville rangaistusta Australian avointen järjestäjiltä ja Kansainväliseltä tennisliitolta ITF:ltä.

Itsenäiseksi julistautunut Vuoristo-Karabah kuuluu virallisesti Azerbaidzhanille, mutta sen väestö on pääosin etnisiä armenialaisia. Azerbaidzhan ja Armenia ovat sotineet alueesta kahdesti.