Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Torpan Pojat päätti tylysti Peli-Karhujen valtakauden – 45-vuotias Taru Tuukkanen juhli viimein Suomen cupissa

Taru Tuukkanen ehti pelata aikuisten koripallomaajoukkueessa ennen kuin muu Torpan Poikien avausviisikko oli syntynyt. Sunnuntaina Tuukkanen, 45, oli johdattamassa joukkuettaan Suomen cupin voittoon, kun Kotkan Peli-Karhut kaatui helsinkiläisten käsittelyssä pistein 76–51.

Vaikka kokenut sentteri on pelannut lukuisissa isoissa otteluissa, kulta oli hänelle uran ensimmäinen kotimaisessa cupissa.

– Aika monta kertaa olen ollut häviämässä PeKalle finaaleita, niin todella hyvältä tuntuu voittaa.

Kotkalaisjoukkue porskuttaa vakuuttavasti Korisliigan kärkipaikalla, sillä se on hävinnyt 16 ottelustaan vain kaksi. PeKa oli myös hallitseva cup-mestari, mutta tämän vuoden loppuottelussa ToPon Ilmar'I Thomasille ei löytynyt pysäyttäjää, ja amerikkalainen pussitti 34 pistettä.

– Meillä on vain yksi jenkki, kun muilla on kaksi tai kolme. Mutta hän pystyy tekemään korin joka paikasta ja imemään puolustusta itseensä, suitsutti Tuukkanen, joka tehtaili sunnuntaina kahdeksan pistettä ja koriinjohtanutta syöttöä sekä yhdeksän levypalloa.

Tuukkanen ei tiedä, milloin lopettaa

Viime kaudella ToPo juhli pudotuspelien jälkeen pronssia. Tuukkanen paljastaa, että oli kesällä ajatellut ensi kertaa lopettamista.

– Tästä kullasta pitää kiittää joukkuetovereita, koska ilman heitä en olisi tässä. He vakuuttivat, että tarvitsevat minua, ja näin jatkoin tälle kaudelle.

Jatkopäätöksen pituutta Tuukkanen ei osaa sanoa. Yli yhtä vuotta puoltaisi se, että hän nauttii aidosti kasvattajaseuransa ToPon paidassa pelaamisesta.

– Vaikka muut ovat parikymmentä vuotta nuorempia, minulla on hyvä buugi heidän kanssaan.

Kun on pelannut aktiivisesti useammalla vuosikymmenellä, jalka ei voi liikkua yhtä nopeasti kuin ennen. Päävalmentaja Niko Kuusen mielestä 192-senttinen Tuukkanen kuuluu edelleen Korisliiga-tasolle, ja urheilija itse on samaa mieltä.

– Tilastot puoltavat, että vauhdissa pysyn. Pää toimii sitäkin nopeammin, ja olen huomannut, miten kehityn taktisesti koko ajan.

Tällä kaudella Korisliigassa Tuukkanen on pelannut 13,3 pisteen, 11,3 levypallon ja 6,0 syötön keskiarvolla.