Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cadillac formula ykkösiin? Amerikkalaistahot havittelevat sarjaan uutta tallia

Yhdysvaltalaisyhtiöt Andretti Global ja General Motors kertoivat torstaina tavoittelevansa uuden tallin tuomista formula ykkösten MM-sarjaan. Mikäli hanke toteutuu, formuloihin saataisiin legendaarinen autobrändi: nimenä tallilla olisi Andretti Cadillac.

Andretti Global kertoi viime helmikuussa suunnittelevansa F1-toiminnan aloittamista tulevaisuudessa. Tällä viikolla saatiin vihjettä F1:n mahdollisesta laajentumisesta, kun Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Mohammed Ben Sulayem tviittasi työryhmän ryhtyvän kartoittamaan kiinnostusta uusien tallien perustamiseen. F1:ssä on nykyisin kymmenen tallia.

Andretti Globalin toimitusjohtaja Michael Andretti kuvaili yhtiönsä ja General Motorsin (GM) hanketta "todelliseksi amerikkalaiseksi F1-hauksi".

– Minulla on tunne, että olisimme hyvin sopivia uudeksi talliksi formula ykkösissä. Olen ylpeä siitä, että GM ja Cadillac ovat rinnallamme havitellessamme tätä tavoitetta. GM ja Andretti jakavat yhteistä, kilvanajon synnyttämää perintöä, ja nyt meillä on mahdollisuus yhdistää intohimomme ja omistautumisemme rakentaaksemme todellisen amerikkalaisen F1-haun, Andretti totesi yhtiön tiedotteessa.

Aikataulu auki

GM:n puheenjohtaja Mark Reuss mainitsi, kuinka yhtiöllä on "pitkä ja rikas historia moottoriurheilussa".

– Cadillacilla ja F1:llä on molemmilla kasvava globaali kiinnostavuus. Brändillämme on pohja moottoriurheilussa yli vuosisadan ajalta, ja olisimme ylpeitä, jos saamme mahdollisuuden tuoda tämä erityinen amerikkalainen innovointi ja design formula ykkösiin, Reuss muotoili.

Se, milloin Cadillac kenties nähdään F1-radalla, on tietenkin vielä hämärän peitossa. Entisen F1-maailmanmestarin Mario Andrettin poika ja itsekin F1:ssä ajanut Michael Andretti ei ota aikatauluun kantaa, mutta haluaa olla valmiina, jos ja kun aika koittaa.

– Jatkamme (FIA:n) askelmerkkien seuraamista nyt ja arviointiprosessin aikana. Ja valmistaudumme optimistisesti siihen, että olemme tarpeeksi onnekkaita saamaan Andretti Cadillacin virallisesti hyväksytyksi kilpailijaksi formula ykkösiin.