Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Krista Pärmäkoski piristyi kauden parhaaseen ja pääsi Tourilla palkinnoille

Kerttu Niskanen jäi lipsuvin suksin viidenneksi ja putosi kiertueen kokonaistilanteessa yli 40 sekunnin päähän kärjestä.

Krista Pärmäkoski piristyi Oberstdorfin kympillä toistaiseksi parhaaseen vauhtiinsa maastohiihdon Tour de Ski -kiertueella. Vauhtiaan kohti loppua parantanut Pärmäkoski sijoittui perinteisen hiihtotavan väliaikalähdössä Ruotsin Frida Karlssonin jälkeen toiseksi.

Karlsson voitti Pärmäkosken 16,6 sekunnilla. Norjan Anne Kjersti Kalvå ja Tiril Udnes Weng ottivat sijat kolme ja neljä. Kerttu Niskanen hiihti neljänneksi.

– Hyvä fiilis. Podiumsijoitusta on metsästetty pitkään, mutta välillä on ollut huonoa onnea esimerkiksi välineiden kanssa. Tänään oli liukas suksi ja oli mukava hiihtää, Pärmäkoski kertoi V Sportin haastattelussa.

– Olen koko ajan tiennyt, että olen hyvässä kunnossa.

Pärmäkoski kiitteli myös rataa.

– Rata oli hyvä, kun miehet olivat sopivasti rikkoneet radan pinnan, Pärmäkoski kertoi.

Karlsson nousi kiertueen kokonaistuloksissa kärkipaikalle. Niskanen on Wengin ja Kalvån jälkeen neljäntenä.

Niskanen ei saanut suksiin pitoa

Tour de Ski jatkuu keskiviikkona 20 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailulla, johon kilpailijat lähtevät kympin tulosten perusteella. Pärmäkoski lähtee Kalvån ja Wengin kanssa hiihtämään Karlssonia kiinni. Niskanen joutuu matkaan 40 sekunnin takaa-ajoasemasta.

– Tämä tulos ei ollut hyvä. Tuli niin paljon ajassa takkiin, mutta katsotaan, Niskanen pohdiskeli takaa-ajoa ja kiertueen jatkonäkymiä.

Niskasella oli kympin kilpailussa pito-ongelmia.

– Pito loppui suksista verryttelyssä ja pyysin kilpasuksiin lisää pitoa, mutta ei sekään jaksanut pitää, Niskanen harmitteli.

– Hiihtäminen oli taistelua koko matkan, kun sukset eivät pitäneet. Toivoin vain, että maaliviiva tulisi mahdollisimman äkkiä vastaan, kun hiihto kävi väkisin vääntämiseksi.

Anne Kyllönen oli Oberstdorfin kympillä 18:s, ensimmäisellä kierroksella kaatunut Jasmi Joensuu 28:s, Katri Lylynperä 46:s, ja Jasmin Kähärä 60:s. Anni Alakoski keskeytti.

Karlsson johtaa Tourin kokonaiskilpailua 20 sekunnilla Wengiin ja Kalvåhon. Niskanen on 41 sekunnin päässä neljäntenä ja Pärmäkoski seitsemäntenä 1.43 kärjestä jääneenä.

Kyllönen on Tourin kokonaisajoissa sijalla 14, Joensuu 18:s, Lylynperä 47:s ja Kähärä 57:s.