Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorten Leijonien pitää pelata seuraavaksi tylyä lätkää

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden miesten MM-kilpailujen alkusarja jätti mietittävää Suomen joukkueelle. Nuoret Leijonat voitti vain kaksi ottelua neljästä, mutta keplotteli silti toiseksi lohkossaan. Maanantain puolivälierässä on vastassa Ruotsi.

Parannettavaa riittää. Sunnuntain vastaisena yönä Suomi hävisi alkusarjan päätösottelun Yhdysvalloille 2–6.

– Alkusarjassa oli hyviä ja huonoja vaiheita. Kaksi tappiota alkusarjassa on ehkä enemmän kuin mitä olisi haluttu. Olisimme halunneet enemmän voittoja, mutta kakkosena pääsemme kuitenkin jatkamaan matkaa, hyökkääjä Sami Päivärinta kertoi STT:lle puhelimitse.

Rauman Lukossa ja TuTo Hockeyssa tällä kaudella pelannut Päivärinta oli alkusarjassa yllättäen Suomen paras pistemies, kun hän kokosi neljässä ottelussa tehot 1+3=4.

MM-kaukaloissa hän on muodostanut Konsta Kapasen ja Kalle Väisäsen kanssa pirteän ketjun, joka oli Suomen paras jo Sveitsille hävityssä alkusarjan avauksessa.

Päivärinta ei ole yllättynyt.

– Edmontonissa kisat jäivät tyngäksi, ja pääsin vähän haistelemaan menoa. Vähän tiesin, mitä odottaa, Päivärinta mainitsi viime vuodenvaihteessa koronapandemian takia keskeytetyistä MM-kilpailuista kertyneet opit.

– Ehkä pisteitä on tullut enemmän kuin mitä osasin odottaa, mutta olen tiennyt, että pystyn pelaamaan tällaisissa peleissä.

Haluttua jääkiekkoa vain parhaimmillaan

Suomi tiesi Yhdysvallat pahaksi vastustajaksi jo MM-leirityksen ajalta. Ennen joulua Suomi hävisi harjoitusottelun 2–5. Uudenvuodenyönä tahti oli karumpi.

Joakim Kemell kuittasi vielä Yhdysvaltojen avausmaalin, mutta toisessa erässä jenkit menivät menojaan. Lenni Hämeenahon 2–4-kavennus toi pientä toivoa päätöserään, mutta Yhdysvallat ei antanut kirimahdollisuuksia.

Päävalmentaja Tomi Lämsä myönsi Suomen pelin heilahdelleen alkusarjassa.

– Parhaimmillaan pystyimme pelaamaan sitä jääkiekkoa, mitä haluammekin eli vahvaa viisikon yhteistyöjääkiekkoa. Siihen olen tyytyväinen, Lämsä summasi.

Alkusarjan jälkeen Suomi aloittaa Ruotsiin tutustumisen, mutta muutama seikka pudotuspeleissä ovat varmat.

– Tempo nousee, ja kamppailupelaamisen vaade kasvaa. Ne ovat varmasti isoja juttuja, kuten myös erikoistilanteet. Ne ovat monesti niitä hetkiä, joissa maaleja pystyy tekemään. Pitää pystyä keskittymään enemmän ja olemaan huolellisempi.

Isot pyssyt ovat hiljaa

Suomi oli alkusarjan viidenneksi tehokkain joukkue ylivoimalla ja kuudenneksi paras alivoimalla. Parannettavaa riittää myös tällä saralla.

Eturivin pelaajista esimerkiksi Kemellin (2+1), Brad Lambertin (1+0) ja Ville Koivusen (0+1) tehot ovat jääneet yllättävän köykäisiksi, mutta sopivilla hetkillä esiin on noussut Päivärinnan tapaisia pelaajia alaketjuista.

Päivärinnan nälkää kasvattaa se, ettei hän päässyt mukaan MM-kilpailuihin elokuussa, jolloin viime kauden turnaus pelattiin uusiksi. MM-hopea jäi saavuttamatta, mutta nyt Suomi aikoo kirkastaa mitalin.

Mitkä asiat korostuvat, kun pudotuspelit alkavat?

– Kiekkovastuu, pitää alkaa pelata kypsästi, ja jokainen tilanne merkkaa. Aika tylyä lätkää pitää pelata, Päivärinta paalutti.

Kanadan Halifaxissa ja Monctonissa pelattavien MM-kilpailujen muut puolivälieräparit ovat Tshekki–Sveitsi, Yhdysvallat–Saksa ja Kanada–Slovakia. Suomi kohtaa Ruotsin alkusarjapaikkakunnallaan Monctonissa.

------

Korjattu juttua klo 11.20. Suomi hävisi harjoitusottelun 2–5, ei 3–5.