Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iivo Niskanen mukana Tour-joukkueessa – osallistuminen kuitenkin vielä varmistumatta

Iivo Niskanen on nimetty maastohiihdon Tour de Ski -joukkueeseen, mutta hän tekee lopullisen päätöksen osallistumisestaan lähempänä kiertueen aloitusta. Tour alkaa uudenvuoden aattona.

Niskanen kertoi koronavirustartunnastaan juuri ennen maailmancupin avaustapahtumaa Rukalla marraskuun lopulla. Hän on viimeksi kilpaillut Oloksella 12.–13. marraskuuta.

Hiihtoliiton tänään julkistamassa joukkueessa ovat miehistä lisäksi Ville Ahonen, Perttu Hyvärinen, Lauri Lepistö, Arsi Ruuskanen ja Markus Vuorela. Davosissa väliaikalähdössä viime viikonloppuna hienosti kahdeksanneksi hiihtäneelle Ruuskaselle toiveissa on saada Tour vietyä läpi, viime vuonna kiertue jäi kesken avauskisan jälkeen vatsataudin takia.

Naisten joukkueessa ovat Anni Alakoski, Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

– Valinnat olivat selkeät. Kaikki valitut ovat hiihtäneet hyvin maailmancupissa, ja hyvillä mielin ja odottavaisella mielellä lähdetään Tourille, naisten valmentaja Jussi Piirainen totesi.

Alakoskelle ja Kähärälle kyseessä on ensimmäinen Tour de Ski. Kärkitaistoon suomalaisista odotetaan puolestaan tuttuja nimiä.

– Kristalla ja Kertulla on mahdollisuudet hyvinkin korkealle, he taistelevat kärkisijoista, Piirainen luottaa maailmancupin kokonaiskisassa kolmantena olevaan Pärmäkoskeen ja cup-voiton Beitostölenin väliaikalähdössä ottaneeseen Niskaseen.

Tour de Skillä kilpaillaan Sveitsin Val Müstairissa 31. joulukuuta–1. tammikuuta, Saksan Oberstdorfissa 3.–4. tammikuuta ja Italian Val di Fiemmessä 6.–8. tammikuuta.

Neljä suomalaista mäkiviikolle

Mäkihypyn Keski-Euroopan mäkiviikolla kisaa neljä suomalaishyppääjää, kertoo Hiihtoliitto. Perinteiseen vuodenvaihteen mäkijuhlaan ottavat osaa Antti Aalto, Niko Kytösaho, Eetu Nousiainen ja Vilho Palosaari.

Mäkiviikko alkaa Oberstdorfissa 28.–29. joulukuuta, ja Saksan toinen kisa käydään Garmisch-Partenkirchenissä uudenvuodenaattona ja -päivänä. Itävallan puolella hypätään Innsbruckissa 3.–4. tammikuuta ja Bischofshofenissa 5.–6. tammikuuta.

---

Korjattu aiempaa juttua klo 16.28: Arsi Ruuskanen oli mukana yhdessä Tourin kisassa viime vuonna eli ei tee Tour-debyyttiään pian alkavissa kisoissa.