Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Rallin MM-sarjan uutuutena kolmessa maassa ajettava kisa

Ralliautoilun MM-sarjan ensi vuoden kisakalenteri julkaistiin perjantaina, ja huomionarvoisin uutuus sarjassa on kolmessa eri maassa ajettava osakilpailu. Sarja palaa myös Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, sillä koronaviruksen myötä kalenterista poissa olleet Meksikon ja Chilen rallit ovat jälleen mukana.

Kolmen maan kisa ajetaan Itävallassa, Tshekissä ja Saksassa ja se on nimeltään Keski-Euroopan ralli. Rallin päivät ovat 26.–29. lokakuuta.

Kausi avataan tuttuun tapaan Monte Carlossa 19.–22. tammikuuta, ja kausi päättyy Japanin ralliin 16.–19. marraskuuta. Kaikkiaan kisoja on kolmetoista.

– Halusimme saada kalenterin samaan malliin kuin ennen pandemiaa niin, että se sisältää hyvän valikoiman kilpailuja niin Euroopassa kuin sen ulkopuolella. Kalenteriin oli todella paljon tunkua, mutta olemme tyytyväisiä ensi kauden kisatarjontaan ja sen monipuolisuuteen, MM-sarjan promootioyhtiön tapahtumajohtajajohtaja Simon Larkin sanoi.

Suomen MM-ralli ajetaan 3.–6. elokuuta.

– Olimme jo tänä vuonna erittäin tyytyväisiä siihen, että pystyimme korona-ajan jälkeen palaamaan kesän ajankohtaan, mikä näkyi kansanpaljoutena, loistavana tunnelmana ja hienosti onnistuneena tapahtumana. Haimme samaa ajankohtaa myös kaudelle 2023, joten nyt on ilo todeta, että saimme toivomamme päivämäärät ja MM-rallista päästään nauttimaan Jyväskylässä ja Keski-Suomessa jälleen ensi elokuussa, iloitsi Suomen MM-rallin promoottori Tiina Lehmonen.

Rallin MM-sarjan kilpailukalenteri 2023:

1) Monte-Carlo 19.–22. tammikuuta

2) Ruotsi 9.–12. helmikuuta

3) Meksiko 16.–19. maaliskuuta

4) Kroatia 20.–23. huhtikuuta

5) Portugali 11.–14. toukokuuta

6) Italia 1.–4. kesäkuuta

7) Kenia 22.–25. kesäkuuta

8) Viro 20.–23. heinäkuuta

9) Secto Rally Finland 3.–6. elokuuta

10) Kreikka 7.–10. syyskuuta

11) Chile 28. syyskuuta.–1. lokakuuta

12) Keski-Eurooppa (Itävalta, Tsekki, Saksa) 26.–29. lokakuuta

13) Japani 16.–19. marraskuuta