Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Edon Maxhuni juhli Eurooppa Cupin suomalaiskohtaamisessa – Henri Ventoniemi levypallotilaston kärki kotimaan liigassa

Hyvinkään Pontevan kasvatti Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta koripallon Eurooppa Cupissa. Maxhuni sai kehumisoikeudet pelin jälkeen, kun Merlins voitti Craiovan selvästi 102–81 (53–38).

Maxhuni oli Merlinsin parhaimmistoa 14 pisteen ja kuuden syötön saldolla. Hopkins keräsi tilastoihinsa kahdeksan pistettä, levypallon ja kaksi torjuntaa. Palmi kasasi viisi pistettä ja syötön.

Voitto ei kuitenkaan aivan vielä varmistanut Merlinsin jatkopaikkaa, vaan ratkaisu siirtyi viimeiselle kierrokselle. Merlins kohtaa päätöskierroksella Voluntarin ja sille riittää 14 pisteen tappiokin ottelusta jatkopaikkaan. Craiova on sen sijaan jo varmistanut jatkopaikkansa.

– Iso voitto meille ja olemme yhden askeleen lähempänä toista kierrosta ja sitä pitää tavoitella. Meillä oli pieni revanssiviha viime pelistä Craiovaa vastaan, niin tulimme näyttämään, että olemme parempi joukkue, Maxhuni totesi ottelun jälkeen.

Kotimaisessa koripalloliigassa toisen hyvinkääläiskasvatin, Henri Ventoniemen, Lahti Basketball jatkoi murheellista putkeaan, kun se taipui kotiparketillaan Helsinki Seagullsille 88–100-lukemin. Tappio oli Lahdelle jo kuudes peräjälkeen. Seagullsille voitto oli sen sijaan jo viides putkeen.

Ensimmäistä otteluaan Lahden päävalmentajana toiminut Tom Cooman löysi joukkueensa otteista myös positiivisia hetkiä.

– Totta kai aina harmittaa hävitä, mutta mielestäni näimme kentällä joukkueen, joka taisteli jälleen. Pelissä oli myös paljon hyvää, Cooman totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Täytyy antaa pelaajille isosti tunnustusta siitä, miten he taistelivat jatkuvasti mukaan peliin, kun vastassa oli erittäin hyvä joukkue.

Seagullsin pisteykkönen oli Jeffrey Carroll 25 pisteellä. Lahden puolella häikäisi Devon Thomas, joka pussitti 22 pistettä, jakoi kuusi syöttöä ja nappasi peräti viisi riistoa.

Henri Ventoniemi oli levypallotilaston ahnein yhdeksällä kahmaisullaan. Lisäksi HyPo-kasvatti heitti kahdeksan pistettä ja tarjoili kaksi koriin johtanutta syöttöä.

Seagulls on Korisliigan kolmantena, Lahti yhdeksäntenä.

Lähde: Suomen Koripalloliiton tiedote.